"З нами партія і Бог"

"З нами партія і Бог"

Сергій Жадан / Фото: ТСН.ua

"Викорінення релігійної неграмотності має стати одним із головних завдань у суспільстві". Так сказав на зустрічі з керівниками релігійних організацій регіону голова Харківської ОДА Михайло Добкін.(З інформаційних повідомлень).

В переддень вікопомної для трудової Харківщини дати – 1025-річчя Хрещення Київської Русі, все частіше постає нагальне й принципове питання про викорінення релігійної неграмотності.

Керівництво країни, виконуючи взяті на себе економічні та соціальні зобов'язання, ніколи не забувало про визначальне значення цього питання в повсякденному житті трудових колективів, представників середнього бізнесу та незаможного селянства.

Саме на вирішення цієї – архіважливої та невідкладної в умовах наростання світової економічної кризи проблеми, скеровує центральна виконавча влада місцеві органи.

І саме її обговоренню було присвячено робочу зустріч керівництва Харківської ОДА з керівниками релігійних організацій регіону. В своїй доповіді голова ОДА Добкін М.М., зокрема, образно зазначив: 

"Треба, щоб молодих людей виховували не вулиця і телебачення, які іноді не відрізняються ні терпимістю, ні толерантністю, ні духовністю. Не вони повинні стати, образно кажучи, головними піднощиками снарядів для молодого розуму, а ті люди, які уміють представити історичні події і пояснити причину їх походження".

Присутні гаряче й одноголосно підтримали думку тов. Добкіна – справді, в час, коли загроза релігійної неграмотності затьмарює й ставить під сумнів мудрість та ефективність керівної ролі партії в житті суспільства, ми в жодному разі не можемо покладатись на вулицю й телебачення в питанні виховання молодого покоління.

Адже про яку духовність на вулицях можна говорити за умов усе більшого зростання деструктивних настроїв, інспірованих сумнівними псевдополітичними структурами, усіх цих мітингів, пікетів і т.зв. "мирних зборів" - спрямованих саме на позбавлення наших вулиць терпимості?

Що в такому разі можна протиставити бездуховності й нетолерантності вуличних горе-активістів? Лише бійцівський характер і спортивну злагодженість усіх, кому небайдужі ініціативи керівництва країни, що й було продемонстровано в світлі останніх подій.

Те саме стосується й телебачення. Не секрет, кому належать нині головні інформаційні потоки! В той час, як керівні органи в центрі та на місцях невтомно викорінюють із суспільства рештки релігійної неграмотності, ворожі гаслу загального покращення олігархічні елементи вперто лишаються на позиціях ненадання питанню зростання духовності магістрального в наш переломний момент значення.

Не дивно, що подібна ідеологічна однобокість і суспільна короткозорість докорінно розходяться з партійним розумінням ролі та місця духовного виховання в період провадження елементів покращення серед широких верств релігійно-неграмотного селянства та промислового пролетаріату.

Тож на всі численні спроби представників блакитних екранів виявити щодо молодих людей недостатню толерантність, маємо чітко сказати: руки геть від духовного виховання мирян! Не вам бути піднощиками снарядів для молодого розуму! Не з вашою терпимістю пояснювати причини походження історичних подій! Не говорячи вже про їх наслідки!"     

На завершення своєї доповіді тов. Добкін зазначив, недвозначно пригрозивши ідеологічним зайдам: "А влада завжди буде поруч, завжди готова допомогти у будь-яких починаннях, спрямованих на виховання духовності в суспільстві".

"Амінь", - одноголосно погодились керівники релігійних організацій регіону.

Сергій Жадан

Повʼязані теми:

Наступна публікація