15-річний злочинець з Кіровоградщини втік з інтернату, щоб воювати за "ДНР"

15-річний злочинець з Кіровоградщини втік з інтернату, щоб воювати за "ДНР"

Терористи вчать підлітка вбивати.

Богдана Кравченка засудили за грабежі, крадіжки і шахрайства, а сусіди звинувачують його у смерті матері.

15-річний Богдан Кравченко з Олександрії, що на Кіровоградщині, пішов воювати за бойовиків "ДНР". Терористи допомогли підлітку втекти з інтернату для малолітніх злочинців і ще в червні дали в руки зброю. Відтоді хлопець чергує на блокпості під Макіївкою.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

"Я просто... ну як сказати... за правильне, за правильну думку. У нас з Україною стали дуже різні політичні погляди. У них думка нав'язується, що Україна єдина, як там пишеться...", - розповідає Богдан Кравченко на камеру.

Про те, як завербували підлітка в Макіївському виправному училищі, нинішні опікуни Богдана не згадують. Як і про кримінальне минуле молодого борця за волю "Новоросії". Іще в 13 років хлопця засудили за півтора десятка епізодів грабежів, крадіжок та шахрайств. Через те, що він неповнолітній, опинився не в колонії, а в училищі соціальної реабілітації

На малій батьківщині підлітка воліють не згадувати, бо соромляться свого земляка. Сусіди розповідають, що мати Богдана покинула ще в пологовому. Але вже за півтора місяця після народження хлопця всиновила родина Кравченків. Згодом у подружжя народились і дві доньки. Люди переконують, що до всіх дітей ставилися однаково - любили й виховували в добрі. Однак уже в 10 років Богдан уперше вкрав.

Саме хлопця вважають винним і в смерті його названої матері.

"Їй стало зле біля п'ятої ранку. Вона прохала викликати "швидку", але цього не було зроблено. Менше того, він забрав з дому цінні речі і втік, закривши двері", - розповідає сусідка Олена Волкова.

Батько Богдана вчинок сина засуджує і не вірить у те, що хлопець виправиться.

"Видно, йому подобається таке життя. Він і тут скільки… кражі були, скільки батько за нього платив! Невиправимий він взагалі. Туди, куди він перейшов, у мене не вкладується в умі, як це можна так зробити!", - каже батько Микола Кравченко.

Але якщо рідні на Богдана вже не чекають, то правоохоронці навпаки. Стосовно малолітнього бойовика тут відкрили кілька кримінальних проваджень. Хлопцю загрожує до 10-ти років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що у Горлівці бойовики змушують підлітків воювати за терористів.

Кореспондент ТСН Олена Шворак

Терористи вчать дітей вбивати

Терористи вчать дітей вбивати

Повʼязані теми:

Наступна публікація