55-й ювілейний: Росія відправляє черговий "гумконвой" на Донбас

55-й ювілейний: Росія відправляє черговий "гумконвой" на Донбас

Фото: Reuters

Формування колони планують завершити до 25 серпня.

Росія відправляє на тимчасово окупований Донбас черговий "гуманітарний конвой".

Про це повідомляють на сайті МНС РФ.

"Сьогодні о 6-й годині ранку з Ногінського рятувального центру МНС Росії до Ростовської області для формування 55-го гуманітарного конвою вирушили автомобілі з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що 55-й "гумконвой" сформують у Ростовській області в Донському рятувальному центрі МНС Росії, де до вантажних автомобілів з Ногінська приєднаються машини з інших регіонів Росії.

Формування колони планують завершити до 25 серпня. Як стверджують у російському міністертві, загалом до складу 55-ї колони увійдуть понад 70 одиниць техніки, які доставлять "понад 600 тонн гуманітарної допомоги". 

"Це продукти харчування, медикаменти та навчальна література, необхідна освітнім установам Донбасу для підготовки до нового навчального року", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, що Росія відправляє "гумконвої" у зону бойових дій на Донбасі ще з серпня 2014 року. Митну і прикордонну служби України не допускають до огляду цих вантажівок. За інформацією української сторони, разом із ящиками продуктів харчування РФ постачає зброю, боєприпаси та протитанкові гранати. У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої "гуманітарної допомоги".

54-й "гумконвой" незаконно перетнув кордон України 21 липня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація