Артилерійський обстріл Старогнатівки та БМП під Луганським. Мапа АТО

Артилерійський обстріл Старогнатівки та БМП під Луганським. Мапа АТО

22 січня бойовики зменшили інтенсивність обстрілів / Фото: Reuters

Один український військовий загинув, підірвавшись на вибухівці.

Минулої доби на Донбасі на вибуховому пристрої підірвався один український військовий. Ще один отримав поранення під час бойових дій.

Про це повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

Як зазначив Лисенко, 22 січня бойовики зменшили інтенсивність обстрілів.

На Луганському напрямку зберігається перемир'я. Минулої доби тут не зафіксовано жодної провокації терористів.

Натомість на Донецькому напрямку неспокійно. Бойовики  здійснили низку провокацій поблизу Донецького аеропорту, зокрема, біля Авдіївки, Опитного і селища Піски терористи переважно застосовували стрілецьку зброю та один раз вистрілили з гранатомета. Неприцільні обстріли зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів бойовики здійснили поблизу Зайцевого і Майорська, що неподалік Горлівки. Українські позиції були обстріляні зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів та БМП у селі Луганське.

Мапа АТО на 23 грудня 2016 року / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

На Маріупольському напрямку бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети поблизу Красногорівки та Мар'їнки. Біля Мар'їнки також працював ворожий снайпер. Окрім того, біля Широкиного терористи влаштували збройну провокацію, а в районі Старогнатівки стріляли з 125-міліметрової артилерії.

Минулої доби українські прикордонники не зафіксували жодного ворожого безпілотника на Сході, проте на адміністративній межі між Херсонською областю та Автономною республікою Крим вони зафіксували російський гелікоптер Мі-8.

Нагадаємо, що в СБУ назвали кількість кадрових військових Росії, які перебувають на Донбасі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація