Айдарівці на Луганщині "зариваються в землю", бо "перемир'я не вічне"

Айдарівці на Луганщині "зариваються в землю", бо "перемир'я не вічне"

На Луганщині військові готуються до оборони

Військові готуються до нового етапу ескалації бойових дій на Донбасі.

На Луганщині бойовики активізують розвідку та накопичують сили і важке озброєння. Дані розвідки не сприяють вірі "айдарівців" у те, ще існуюче перемир'я триватиме довго, йдеться в сюжеті ТСН.16:45.

Режиму тиші на одній з передових позицій на Луганщині, у 1,5-кілометровій відстані від кордону з Росією, практично не відчули. Військові кажуть, що ворог стріляє з усього важкого озброєння, котре начебто відведене від лінії фронту.

Днями керована ракета влучила в один із будинків. Лише дивом ніхто не постраждав. Слідом за цим почався мінометний обстріл. Його точність не залишила сумніві: коригував вогонь хтось із місцевих жителів-зрадників.

Бійці "Айдару" кажуть, що інформація розвідників не залишає шансів бути ідеалістами. Ворог накопичує сили по всій лінії фронту. Тому слід готуватися до оборони.

"Ми зариваємось в землю. Вільний час у нас так проходить. Готуємося до наступних боїв. Переконаний, перемир'я не вічне і надовго не затримається. Треба бути готовими до всього", пояснює командир відділення батальйону "Айдар" із позивним "Борода".

На Луганщині бойовики активізують розвідку і продовжують накопичувати сили

На Луганщині бойовики активізують розвідку і продовжують накопичувати сили

Серед "айдарівців" чимало тих, хто на передову потрапив зовсім нещодавно, під час четвертої хвилі мобілізації. Старші допомогають порадами. "Галіфе" сам з Луганська. Бачив на власні очі, на що перетворили рідне місто і людей – а тому й пішов добровольцем.

"Не так, щоб важко. Нормально. Важко від того, що нема куди повертатися. У Луганськ же я не поїду. Прийшли до мене додому якісь хлопці, починають свої порядки будувати. Ну це ненормально", - прокоментував свою присутність в АТО боєць.

Як уже повідомлялося, сили АТО з панівної висоти бачать пересування колон танків біля Дебальцевого та Горлівки.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація