Бій у Богданівці: сили АТО змусили відступити ДРГ бойовиків

Бій у Богданівці: сили АТО змусили відступити ДРГ бойовиків

Фото: Reuters

Сутичка тривала 20 хвилин.

Окупанти у зоні АТО 48 разів відкривали вогонь по позиціях українських бійців. Так, найбільше, 23 випадки, зафіксовано на Донецькому напрямку, повідомили у штабі АТО.

Півтори сотні мін забороненого калібру випущено по позиціях Авдіївської промзони, Зайцевого та Майорська: тут бойовики активно застосовували гранатомети та кулемети великого калібру.

Під мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь потрапили позиції у Новгородському та Кіровому. Неспокійно було у Новотроїцькому та Нижньому Лозовому. Поблизу Луганського, Верхньоторецького та Новгородського вогонь вівся з БМП.

На початку минулої доби у Новоселівці, що на Маріупольському напрямку, бойовики відкривали вогонь з важкої артилерії калібру 122 мм. По укріпленнях в Тарамчуку, Талаківці, Красногорівці та Водяному вели щільний вогонь із заборонених мінометів калібру 120 та 82 мм, захисників Мар'їнки провокували кулеметним вогнем, а у Красногорівці та Широкиному застосували бронетехніку.

У Новотроїцькому активізувався снайпер.

У Богданівці минулого ранку відбулось бойове зіткнення: дві озброєні особи з боку Петрівського підібрались до опорного пункту сил АТО на відстань до 200 метрів, по них було відкрито вогонь зі стрілецької зброї.

"Для прикриття ДРГ іншою групою противника було застосовано вогонь з підствольних гранатометів. Збройна суперечка тривала 20 хвилин, після чого ворог відступив", - зазначили у штабі.

На Луганському напрямку по позиціях у Новоолександрівці, Жовтому та Золотому терористи вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. У Станиці Луганській до того ж застосували міномети калібру 120 мм. У Старому Айдарі та Катерінівці відкривався вогонь зі стрілецької зброї. У Жовтому знов проявив себе снайпер.

Нагадаємо, військова розвідка повідомляє, що Росія перекинула на Донбас додаткові підрозділи – офіцерів та військовослужбовців "контрактників". А для їхнього прикриття перемістили зенітно-ракетний дивізіон зі складу 60-ї окремої мотострілецької бригади. Наші розвідники оцінили таку передислокацію як загрозу для військових і цивільних літаків. Адже на озброєнні зенітно-ракетного дивізіону є потужні комплекси, за дією схожі на вже відомі світові "БУКи".

Росія перекинула на Донбас додаткові військові підрозділи

Росія перекинула на Донбас додаткові військові підрозділи

Повʼязані теми:

Наступна публікація