Бій із диверсантами біля Маріуполя та цілодобові обстріли околиць Горлівки. Мапа АТО

Бій із диверсантами біля Маріуполя та цілодобові обстріли околиць Горлівки. Мапа АТО

Біля Маріуполя відбулося зіткнення / Фото: Reuters

Найманці все частіше застосовують важку зброю.

Упродовж минулої доби бойовики на Донбасі продовжували обстрілювати сили АТО із різних видів зброї, в тому числі – важкої. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув, 2 було поранено.

Про це на брифінгу поінформував речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Тут зберігається неспокійна обстановка по всьому фронту. На північній околиці Горлівки та в Пісках противник використовував важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети.

Крім того, у Луганському, Дачі, Авдіївці українські позиції були обстріляні снайперами противника.

Місце найбільш активних бойових дій – околиці Горлівки (Зайцеве, Майорськ, Новгородське), де противник вів щільний вогонь практично цілодобово.

Ситуація в зоні АТО станом на 2 лютого / Фото: ТСН.ua

В районі Авдіївки бойовики відкривали вогонь як зі східного, так і з південного напрямків.

Також на околицях Горлівки та Донецька під ворожий обстріл потрапили українські позиції на другій лінії оборони.

Маріупольський напрямок

Противник кілька разів порушив режим тиші у Мар'їнці. Також поблизу Пищевика відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Бій тривав близько години, після чого ворожа ДРГ відступила на схід.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 1 лютого бойовики 56 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 31 січня - 53, 30 січня - 12 разів, 29 січня - 36 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація