Бійці на передовій обіцяють ніколи не повторювати помилок Майдану

Бійці на передовій обіцяють ніколи не повторювати помилок Майдану

Бійці АТО кажуть, що за можливості повернулися б на Майдан 2014 року зі зброєю / Фото: УНІАН

Майданівці, які пішли захищати Україну в АТО, ніколи не боятимуться брати зброю до рук для порятунку країни.

Під самісіньким Донецьком воюють чимало учасників Майдану, які два роки тому 20 лютого врятувалися від куль снайпера на Інститутській. Ці хлопці кажуть, що тодішні події стали першим днем справжньої української війни за незалежність, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

"20-го я зрозумів, що це не закінчиться навіть тими розстрілами, що на Майдані були, і почалася війна. Тобто 20 число для мене – це початок війни", - зізнався командир батальйону з позивним "Кум", який на власних плечах виніс вісьмох поранених із Інститутської.

Чоловік залишається оптимістом і радіє з того, що йому пощастило жити в період визвольної боротьби українського народу від зовнішньої агресії. А ще – мріє побачити заслужене покарання виконавців злочинів на Майдані. І хоче, аби відповідальність понесли не тільки конкретні особи, але й російська держава, яка розв'язала війну проти українців.

Проживаючи в окопах, замість європейської держави, якою він мріяв бачити Україну, солдат Наум згадує про Майдан, як про найкраще в житті.

"Якби я мав можливість ще раз прожити це життя, то я б повернувся у час подій Революції Гідності", - зізнається він.

Бійці додають, що повернулися б, але вже зі зброєю в руках. "Я зрозумів, наскільки безглуздо ми виглядали, коли з дерев'яними щитами бігали, коли побачив міліцейський щит, пробитий снайперською кулею", - розповів один із них.

Воїни АТО стискають свої автомати та обіцяють більше помилок не повторювати. І тепер уже ніколи не боятися брати в руки зброю, коли йдеться про захист України.

Як повідомлялося, цими днями в Україні згадують найкривавіші дні Революції Гідності. До меморіалів загиблих тисячами приходили люди з квітами, лампадками і свічками.

До українців звернувся президент Петро Порошенко. Він пообіцяв, що розслідування злочинів проти мітингувальників у 2014 році обов'язково буде логічно завершено.

Тим часом родичі Героїв Небесної Сотні крізь сльози радіють "пробудженню країни". Вони вірять, що жертви революції не були марними, і Україна обов'язково житиме гідно.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Майданівці, які пережили розстріл на Інститутській, боронять Україну під Донецьким аеропортом

Майданівці, які пережили розстріл на Інститутській, боронять Україну під Донецьким аеропортом

Повʼязані теми:

Наступна публікація