Бійці з окопів передали привіт тим, хто ухиляється від мобілізації

Бійці з окопів передали привіт тим, хто ухиляється від мобілізації

Військові дивуються проблемам із мобілізацією в багатьох регіонах України

Військові кажуть, що зараз новобранцям легше, бо позиції вже обладнані, а стріляють менше.

Українські солдати та офіцери, що тримають передові позиції на Луганщині, дивуються зриву мобілізації. Ті, що прийняли бої серед перших, кажуть, що теперішні умови служби набагато легші, ніж були торік, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бійці 24-ї бригади провели екскурсію по своїх позиціях. Кажуть, вони обладнані за всіма правилами військового часу. Є ефективні замасковані спостережні вишки, котрі виявляють позиції та вилазки ворога й допомагають нейтралізувати небезпеку. А між вогневими точками діє розгалужена система окопів, де можна безпечно пройти від однієї позиції до іншої.

Про бліндажі військові жартують, що в них можна пересидіти й ядерну війну. "Все перекрито, бетон, чотири шари брусу", - кажуть бійці.

Вони наголошують, що армія зараз не гола, не боса і не голодна, як рік тому. Хоч волонтерська допомога лишається відчутною, але ситуація з матеріальним забезпеченням уже не катастрофічна.

Хлопці кажуть, що на війні багато чого навчилися. Хтось здобув навички будівельника, а інший відкрив у собі талант кухаря. Загалом усі стали чеснішими та відданішими, збагнули цінність дружби та стосунків із близькими, розуміння котрих не завжди відкривалося вповні в цивільному житті.

Бійці впевнені, що змінилися на краще, і вдома ставлення до них, ветеранів АТО, теж буде відповідне. Бо вони виявили свою чоловічу гідність, а не стали ховатися від захисту Батьківщини.

"Ми стоїмо за любимих своїх, за дітей. Це наша земля. Якщо буде потрібно, сам сюди повернусь", - каже один із військових.

Бійці вірять, що чоловіки в Україні не перевелися.

"Хочу привіт передать хлопцям, які ухиляються від призиву. Якщо ми так будемо, то ми просто не здолаємо ворога. А якщо будемо всі разом – то ми його обов'язково здолаємо", - впевнений боєць 24-ї бригади з промовистим позивним "Джентльмен".

Разом із тим у владі подумують над тим, аби скасувати мобілізацію як спосіб наповнення війська. Зокрема Аваков вимагає перевести ЗСУ на контрактну основу.

Кореспондент ТСН Наталя Нагорна

Бійці на передовій здивовані зривом мобілізації

Бійці на передовій здивовані зривом мобілізації

Повʼязані теми:

Наступна публікація