Бої під Ясинуватою. Волонтери розповіли про найуспішнішу операцію військових за останній час

Бої під Ясинуватою. Волонтери розповіли про найуспішнішу операцію військових за останній час

Бійці АТО не порушували угод і стріляли у відповідь / Фото: ТСН.ua/Ніна Грушецька

Бійці відбили частину промзони. 

Волонтери групи "Повернись живим" спільно із учасниками АТО розповіли про ситуацію біля Ясинуватської розв'язки – місця найгарячіших боїв на окупованому Донбасі протягом останнього часу.

За даними активістів, бойовики кожного дня накривали силовиків обстрілами із своїх позицій із промислової зони в районі Авдіївки. 5 лютого 2016 року  у бійців АТО увірвався терпець – вони відкрили вогонь у відповідь та почали виганяти ворожі сили із промислової зони. Йдеться, зокрема, про бійців 58-ї бригади, 16-го батальйону і 74-го окремого розвідувального батальйону.

Українські бійці чекали на нові атаки та почали окопуватися на відбитих територіях. 7 березня бойовики почали відкривати шквальний вогонь по позиціях українців – вони застосовували 120—міліметрові міномети, танки Т-72 та снаряди 152-міліметрових знарядь. Були вбиті принаймні двоє силовиків і бійці АТО вдарили у відповідь.

Періодично бойовики намагаються оточити промислову зону, де перебувають українські військові, однак їхні спроби завершуються провалом.

За словами волонтерів, - операція біля Ясинуватої – одна з найуспішніших для українців за останній час.

"За останній тиждень Ясинуватська розв'язка стала найгарячішою точкою в зоні АТО і першої за довгий час успішної військовою операцією наших військ. Ми не порушували тут "Мінськ" і не застосовували заборонених озброєнь. Ми просто відновили свій контроль над частиною Авдіївки. І більше не дозволимо обстрілювати наші опорники практично притулю. Ми відбили черговий напад і пішли наздоганяти ворога, звільнюючи шляхом свою ж землю", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомлялося, вечором 7 березня у промзоні під Авдіївкою між бойовиками та українськими військовими спалахнув бій. Сторони конфлікту розділяло близько 100 метрів.

У результаті бойового зіткнення загинуло 9 російських військовослужбовців, ще 13 отримали поранення. Окупанти відступили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація