Бойовик "ДНР" добровільно здався українським правоохоронцям

Бойовик "ДНР" добровільно здався українським правоохоронцям

Фото: 1stvc.net

Чоловік твердить, що співпрацював із терористами у 2014 році.

Учасник терористичної організації "Донецька народна республіка" прийшов із покаянням до харківських правоохоронців. Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, бойовик сподівається скористатися програмою СБУ під назвою "На тебе чекають вдома".

Уродженець і мешканець Донецької області розповів, що протягом квітня-травня 2014 року перебував у складі так званих "казачих" незаконних збройних формуваннях сепаратистів. "В обласному центрі він чергував на спостережному пості бойового розрахунку переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла", забезпечував пропускний режим до батальйону бойовиків та зводив фортифікаційні укріплення терористів. Покази бойовика перевіряють правоохоронці в рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України", - повідомили в СБУ.

Згідно свідчень чоловіка, він швидко розчарувався у "народній республіці", бо керівництво "ДНР" розкрадало та руйнувало окуповані території. Бойовик покинув незаконне збройне формування і переховувався від нового "призову" терористів у знайомих з Донецька. Почувши про програму "На тебе чекають вдома", виїхав до Харкова. "Якщо досудове слідство не виявить за чоловіком скоєння тяжких злочинів у складі незаконного збройного формування, до суду буде подано клопотання про його звільнення від кримінальної відповідальності", - пояснили в СБУ.

Раніше на Донеччині у Олександрівському районі поліція затримала бойовика "ДНР", який приїхав у "відпустку". Затриманий грабував квартири на окупованих територіях та здійснював розбійні напади.

Повʼязані теми:

Наступна публікація