Бойовики 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Дайджест АТО

Бойовики 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Дайджест АТО

Фото: УНІАН

Загалом ситуація в зоні АТО характеризується дотриманням "режиму тиші".

У зоні АТО ситуація залишається контрольованою і загалом характеризується дотриманням "режиму тиші". Про це повідомляє прес-центр штабу АТО станом на 6.00.

Так, бойовики за минулу добу 20 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. 8 випадків було зафіксовано на Донецькому напрямку, 9 – на Маріупольському та 3 – Луганському.

Зокрема, на Донецькому напрямку противник обстрілював українські війська поблизу Авдіївки, застосовуючи 82-мм міномети, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. А по Верхньоторецькому, Луганському - кулемети та стрілецьку зброю. По Новоселівці Другій окупанти застосували гранатомети.

Також неспокійно було на Маріупольському напрямку поблизу Широкиного. Там бойовики застосували міномети калібром 82-мм, гранатомети та кулемети. У районі Мар'їнки та Старогнатівки ворог вів вогонь зі стрілецької зброї. Крім того, бойовики стріляли по захисникам Широкиного з БМП, кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку противник вів вогонь по Новоолександрівці з гранатометів та кулеметів, а по Попасній - з стрілецької зброї.

Зазначимо, важке озброєння окупанти не застосовували.

Крім того, було зафіксовано проліт 3 безпілотників на Луганському та Маріупольському напрямках.

Водночас Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Також у зоні АТО на спеціально обладнаних навчальних полігонах підрозділи Збройних Сил України проводять бойове залагодження. Вони вдосконалюють професійний вишкіл та підвищують рівень вогневої підготовки. Стрільби проводяться згідно плану бойової підготовки військових частин та заздалегідь погоджуються з органами місцевої влади.

Нагадаємо, минулої доби ситуація в зоні АТО була контрольованою й також дотримувався "режим тиші", однак існували поодинокі провокації з боку бойовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація