Бойовики 26 разів порушили режим тиші. Дайджест АТО

Бойовики 26 разів порушили режим тиші. Дайджест АТО

Фото: Міністерство оборони Росії

На Луганському напрямку противник вдався до збройних провокацій.

Російсько-окупаційні війська продовжують провокувати українських військовослужбовців, обстрілюючи позиції з великокаліберних кулеметів, гранатометів, стрілецької зброї.

Про це інформує прес-центр штабу АТО у Facebook.

Є також непоодинокими випадки застосування окупантами мінометів 82-го та 120-го калібру. Також ворог застосовує заборонену Мінськими домовленостями артилерію 152-го та 122-го калібру.

Станом на 18.00 по всій лінії зіткнення з опівночі зафіксовано 26 випадків порушення "режиму тиші" з боку російсько-окупаційних військ.


Зокрема, обстріли з боку противника з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Піскам та Луганському. Окрім того, по селищу Луганському, Зайцевому, Авдіївці, Піскам та Ленінському окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібру. Також для здійснення морально-психологічного тиску на підрозділи сил АТО, противник відкривав вогонь із забороненої Мінськими домовленостями артилерії - 152-мм та 122-мм калібру в районі Зайцевого, Авдіївці, Кам'янки та Верхньоторецького.


На Луганському напрямку противник вдався до збройних провокацій в районі Новозванівки, де бойовики відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.


На Маріупольському напрямку російсько-окупаційні війська вдавалися до збройних провокацій та вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по Водяному та Широкиному. А також окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру по Широкиному та Водяному.

Нагадаємо, що режим припинення вогню на сході України вступить в силу у ніч проти четверга, 15 вересня.

Він триватиме тиждень.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

В зоні АТО нарахували понад півсотні обстрілів позицій української армії

В зоні АТО нарахували понад півсотні обстрілів позицій української армії

Нагадаємо, черговий "режим тиші" встановлювався 1 вересня. Відносне затишшя тривало кілька днів, але потім бойовики повернулись до важкої зброї. Протягом "перемир'я", за офіційними повідомленнями, загинули близько десяти бійців. Великі втрати армія понесла 12 вересня – двоє загинули, один зник без вісти, і аж 15 отримали поранення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація