Бойовики 38 разів порушили "режим тиші". Дайджест АТО

Бойовики 38 разів порушили "режим тиші". Дайджест АТО

Фото: Reuters

На Світлодарській дузі з великокаліберних кулеметів противник обстріляв позиції сил АТО.

Упродовж дня незаконні збройні формування самопроголошеної "ДНР" 38 разів обстріляли позиції Збройних Сил України.

Про це інформує прес-центр АТО у Facebook.

На маріупольському напрямку бойовики застосували по українських укріпленнях неподалік Гнутового міномети калібру 120 мм та протитанковий гранатомет.


В передмісті Донецька ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по українських опорних пунктах в Пісках, Опитному, Мар'їнці, Авдіївці та на шахті Бутівка.


На Світлодарській дузі з великокаліберних кулеметів противник обстріляв позиції сил АТО в Миронівському а в Луганському з гранатометів та стрілецької зброї.


В районі тимчасово окупованої Горлівки обстрілам зі стрілецької зброї та гранатометів піддалися українські укріплення в Троїцькому та Верхньоторецькому.


Вночі, близько третьої години по позиціях Збройних Сил України в населених пунктах Зайцеве та Майорськ терористи випустили понад 150 мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм. Зі 120-мм мінометів ворог вів вогонь по Майорську і близько 16.00.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових.

Так, 2 лютого бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, 1 лютого - 56, 31 січня - 53 разів, 30 січня - 12 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18:00 годину04 лютого 2016 року:Впродовж дня незаконні збройні формування са...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Thursday, February 4, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація