Бойовики 42 рази обстріляли українських військових та активізували аеророзвідку. Хроніка АТО

Бойовики 42 рази обстріляли українських військових та активізували аеророзвідку. Хроніка АТО

Фото: УНІАН

Найбільша кількість обстрілів – традиційно біля Донецька та Маріуполя.

Протягом минулої доби, 4 серпня, бойовики 42 рази обстріляли позиції українських військових у зоні АТО на Донбасі.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО.

На Донеччині зафіксували 21 обстріл.

"На донецькому напрямі противник вів мінометний та кулеметний вогонь по захисниках Авдіївки та Невельського. У Зайцевому та Нижньому Лозовому ворог застосував БМП, з яких зафіксовано 16 пострілів. По Опитному вогонь відкривався з протитанкового ракетного комплексу. По позиціях у Луганському окупанти застосували БМП та вогонь з кулеметів великого калібру, на цій ділянці активізувався снайпер", – говориться в повідомленні.

Біля Маріуполя було 19 обстрілів.

"На маріупольському напрямі вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів та кулеметів супротивник вів по укріпленнях Збройних сил України у Водяному, де противником також було застосовано БМП. По позиціях наших захисників в населених пунктах Красногорівка, Тарамчук та Гранітне вівся гранатометний вогонь, у Новотроїцькому та Павлополі ворог застосував вогонь з мінометів. Поблизу Мар'їнки зафіксовано вогонь з зенітної установки. Неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. У районі Мар'їнки та Широкиного активність проявили ворожі снайпери", – констатують у прес-центрі штабу АТО.

Крім того, бойовики намагалися влаштувати диверсію біля Богданівки.

"Близько десятої години вечора під прикриттям темряви група противника в кількості до восьми осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані близько 500 метрів, диверсанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони не має", – ідеться в зведенні.

На Луганщині по українських позиціях в Новозванівці та Лопаскиному бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. З другої половини дня у цьому напрямку спостерігалося затишшя.

Водночас українські військові фіксують, що бойовики активізували аеророзвідку. На Донеччині помітили польоти трьох безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, унаслідок обстрілу бойовиків "ДНР" була пошкоджена лінія електропередач "Ясинувата-АКХЗ", яка живить населені пункти Авдіївка, Красногорівка, Ясинувата і Донецьк. Тож ці населені пункти залишилися не лише без світла, а й без води.

Повʼязані теми:

Наступна публікація