Бойовики активізувалися вздовж усієї лінії розмежування

Бойовики активізувалися вздовж усієї лінії розмежування

Найбіільш напружена ситуація - поблизу Донецького аеропорту. / Фото: Reuters

Обстріли ведуться від Луганська до Маріуполя.

У неділю, 20 грудня, бойовики терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" здійснили 35 обстрілів позицій українських військових. Причому стріляли вздовж усієї лінії розмежування — від Луганського до Маріупольського напрямків, йдеться у повідомленні штабу АТО.

Найбільш напруженою ситуація залишається поблизу Донецького аеропорту. Тут терористи близько 20 разів відкривали вогонь у бік позицій сил АТО в районі Пісків, Опитаного та Авдіївки. Бойовики використовували для обстрілів стрілецьку зброю та гранатомети.

Поблизу Красногорівки злочинці з 82-мм міномету двічі неприцільно обстріляли опорні пункти українських підрозділів.

Окрім того, з окупованого Лозового на Донеччині терористи гатили в бік військових ЗСУ з протитанкових ракетних комплексів.

На Маріупольському напрямку бойовики прицільним вогнем зі стрілецької зброї провокували українських воїнів в районі Гранітного.

Неподалік Станиці Луганської на Луганщині терористи знову використали заборонений Мінськими домовленостями 120-мм міномет, завдавши неприцільного удару в бік одного з підрозділів сил АТО.

Напруженою ситуацією залишається і на північних околицях Горлівки. В районі Майорська бойовики обстрілювали українських військових зі стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, а з таких же кулеметів та 82-мм мінометів – біля Зайцевого. Неподалік Новгородського українських військових обстрілював ворожий снайпер.

Нагадаємо, у штабі АТО мають дві версії, чому бойовики посилюють обстріли на Донбасі.

На Маріупольському напрямку цього тижня з’явилися нові підрозділи з Росії

На Маріупольському напрямку цього тижня з’явилися нові підрозділи з Росії

Повʼязані теми:

Наступна публікація