Бойовики активізуються на Маріупольському напрямку. Мапа АТО

Бойовики активізуються на Маріупольському напрямку. Мапа АТО

Бойовики активно обстрілюють Маріупольський / Фото: Reuters

Терористи застосовують танки та кулемети.

Минула доба на Донбасі пройшла без втрат та поранень серед українських військових.

Про це повідомив на брифінгу речник АП із питань АТО Андрій Лисенко.

Він також зазначив, що на Донецькому напрямку ситуація продовжує бути напруженою. Зокрема, найгарячіше було в околицях Горлівки, в селищах Новгородське та Майорськ, де бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети. Із БМП терористи обстріляли українські позиції поблизу Красногорівки.

Окрім того, активізація дій бойовиків спостерігається в районі Світлодарської дуги біля селищ Луганське, Миронівський та Зайцеве. Зокрема, в Зайцевому бойовики застосували заборонені 82-міліметрові міномети.

Поблизу Донецького летовища також було неспокійно. Так, у Пісках, Опитному та Авдіївці бойовики вели неприцільні обстріли, наражаючи українських військових на ескалацію конфлікту. Неприцільними обстрілами провокували терористи й поблизу Мар'їнки.

Мапа АТО на 13 грудня 2015 року / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

На Маріупольському напрямку бойовики збільшують свою активність. Терористи двічі застосували стрілецьку зброю та гранатомети в Широкиному. Біля Гранітного неприцільний вогонь по українським позиціям вівся із кулеметів. Поблизу Новотроїцького бойовики стріляли з танків, БМП та 82-міліметрових мінометів.

На Луганському напрямку зберігається тиша.

Нагадаємо, що бойовики із гранатометів били по позиціях АТО на підступах до Маріуполя.

Повʼязані теми:

Наступна публікація