Бойовики "ДНР" і "ЛНР" в останній момент відмовилися обмінювати полонених

Бойовики "ДНР" і "ЛНР" в останній момент відмовилися обмінювати полонених

Ілюстрація. Наступне засідання Тристоронньої контактної групи пройде в Мінську 27 січня / Фото: Reuters

Зустріч у Мінську провалилася.

Переговорники від "ДНР" і "ЛНР" фактично відмовилися обмінювати полонених.

У Мінську завершилася зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську - про це повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер в Facebook.

"Представники окремих районів Донецької та Луганської областей не виконують рекомендації Тристоронньої контактної групи ні про додержання режиму тиші, ні про обмін незаконно утримуваних особів. Представники окремих районів Донецької та Луганської областей в останній момент висунули абсолютно неприйнятні умови такого обміну. Таким чином, десятки людей, які багато місяців не бачили свої сім'ї, знову позбавлені можливості повернутися до своїх рідних", - додала Оліфер в соцмережі.

Також Україна стурбована фактами нападу на представників СММ ОБСЄ, які мали місце минулого тижня на непідконтрольної Україні частині Донбасу. Це говорить про погіршення умов безпечної роботи працівників моніторингової місії в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи відбудеться в Мінську 27 січня.

Нагадаємо, що 13 січня, у Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи, під час якого були досягнуті домовленості про повернення українських громадян з полону. За ініціативою України всі сторони прийшли до взаємної згоди найближчим часом звільнити 25 осіб з української сторони та 36 бойовиків. У першу чергу звільнятимуть поранених, важко хворих і жінок.

В Минске окончена сегодняшняя работа Трехсторонней контактной группы.Представители отдельных районов Донецкой и Луганс...

Posted by Darka Olifer on Wednesday, January 20, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація