Бойовики "ДНР" отримували соцвиплати як вимушені переселенці

Бойовики "ДНР" отримували соцвиплати як вимушені переселенці

Фото: Getty Images

Пенсії та соцвиплати нараховувались 19 "посадовцям ДНР"

"Чиновники" терористичного формування "ДНР" отримували соціальні виплати від української влади, як вимушені переселенці. Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Зазначається, що 19 "посадовців ДНР" зареєструвались на підконтрольних Україні територіях Донбасу як вимушено переміщені особи та отримували грошову допомогу від держави.

"Правоохоронці встановили, що дев'ятнадцять посадовців "мінсоцполітики" та інших соціальних установ т.зв. "ДНР" зареєструвалися як вимушені переселенці у районах, що підконтрольні українській владі. Спільники "переселенців" знімали гроші та кур'єрами переправляли їх до т.зв. "ДНР", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в СБУ, нарахування пенсій та соціальних виплат бойовикам призупинено.

Нагадаємо, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що українцям слід формувати Україну заново, визнаючи мешканців інших регіонів.

"Мені здається, що ви повинні спростувати цю брехню про однакову Україну, і визнати її різноманітність, почати збирати країну заново з іншими регіонами, визнаючи право кожного залишатися самим собою: зі своїми традиціями, мовними і культурними перевагами, і навіть зі своєю політикою пам'яті", - заявив бойовик.

Окрім того, у "ДНР" робоча комісія із РФ виявила факти розкрадання бойовиками пального, яке постачається із Росії. Зокрема, комісія виявила розкрадання третини пального від загального обсягу поставок. При цьому, крадіжки починаються ще в РФ. Втім, ватажки "ДНР" отримують частину грошей від продажу пального.

Повʼязані теми:

Наступна публікація