Бойовики "ДНР" заблокували спостерігачів ОБСЄ і лякали їх перерізанням горла

Бойовики "ДНР" заблокували спостерігачів ОБСЄ і лякали їх перерізанням горла

Ілюстрація / Фото: Getty Images

Співробітники місії ОБСЄ хотіли поїхати по слідах БМП бойовиків підконтрольною їм територією.

Бойовики "ДНР" заблокували два автомобілі співробітників спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі і погрожували їм.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ.

Інцидент стався в п'ятницю. Співробітники місії помітили сліди БМП, що вели на південь, в районі населеного пункту Цибульно (72 км на південь від Донецька), який перебуває під контролем бойовиків самопроголошеної "ДНР".

Коли вони їхали по слідах БМП, автомобілям спеціальної моніторингової місії ОБСЄ перегородили дорогу двоє бойовиків "ДНР", які приїхали на джипі, та почали вимагати залишити район. За кілька хвилин після того, як машини місії почали рух, під'їхав ще один джип, де було троє бойовиків.

"З автомобіля вийшли три озброєних учасники "ДНР", у вкрай агресивній манері направили свою зброю на співробітників СММ в першому автомобілі і закричали, щоб водій відкрив двері. Один із учасників "ДНР" зробив жест перерізання горла співробітникам місії і сфотографував обидва автомобілі місії і водіїв", - наголошується в повідомленні ОБСЄ.

У повідомленні зазначається, що один із бойовиків протягом усього цього часу тримав на прицілі пістолета співробітників місії. У результаті їх змусили поїхати на КПП "Приморське" (76 км від Донецька, 5 км від Цибульного). Там перший автомобіль ОБСЄ оточили дев'ять бойовиків "ДНР" і почали погрожувати. Один із бойовиків двічі заявив, що члени місії мають бути розстріляні, інший двічі вдарив переднє ліве крило першого патрульного автомобіля. Через кілька хвилин обидва автомобіля місії ОБСЄ бойовики відпустили і вони повернулися на свою базу в Маріуполі.

Нагадаємо, наприкінці червня Міністерство закордонних справ України звинуватив Кремль і проросійських бойовиків на Донбасі у спробі залякати спостерігачів ОБСЄ. Так українське зовнішньополітичне відомство відреагувало на обстріл патруля ОБСЄ, який відбувся 22 червня в селищі Водяне Донецької області.

Повʼязані теми:

Наступна публікація