Бойовики готували кривавий теракт для саперів та спостерігачів ОБСЄ біля Попасної

Терористи хотіли скомпрометувати Україну.

Українські військові попередили теракт бойовиків поблизу Попасної на Луганщині.

Про це повідомляють у прес-центрі АТО.

Бійці ЗСУ затримали автомобіль, який пересувався в "сірій зоні", де проводилося розмінування та відновлення ЛЕП.  У штабі нагадали, що розмінування та відновлення інфраструктури проводиться за спільною згодою сторін під наглядом представників СЦКК та спостерігачів ОБСЄ.

"У день, коли було затримано автомобіль, роботи з відновлення ЛЕП проводиться не могли - не було відповідного запиту. Автівка пересувалася з боку території, окупованої проросійськими бандформуваннями. У машині була вибухівка, засоби підриву та протитанкова міна, підготовлена для встановлення таким чином, щоб її неможливо було знешкодити", - зазначають у штабі.

У прес-центрі запевняють, що збройний арсенал бойовики підготували для чергової провокації. Міну терористи планували встановити під опорою ЛЕП, на якій згодом мали б підірватися українські сапери та ремонтники або ж спостерігачі ОБСЄ.

Таким чином бойовики хотіли скомпрометувати Україну, звинувативши в мінування об'єктів інфраструктури та зриві Мінських домовленостей.

Військові попередили черговий теракт бойовиківВійськовослужбовцями Збройних Сил України неподалік Попасної було затрим...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 6 лютого 2016 р.

Нагадаємо, що бойовики "лякають" можливим танковим проривом під Маріуполем. Біля Комінтернового бойовики демонстративно гучно прогрівали свої танки. Українські бійці кажуть, що працювали 5-6 двигунів. Однак в атаку проросійські банди не пішли – обмежилися психологічним тиском.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 5 лютого бойовики 84 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, 4 лютого – 81 раз, 3 лютого - 55 разів, 2 лютого - 55, 1 лютого - 56. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росію, яка ретельно керує діями бойовиків. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація