Бойовики готують наступ і провокації в зоні АТО – розвідка

Бойовики готують наступ і провокації в зоні АТО – розвідка

Бойовики готують наступ і провокації в зоні АТО – розвідка

Фото: Reuters

Танки, міномети і гради бойовики стягують до передової

Російське командування планує масштабні провокації в зоні АТО.

Про це повідомляє Головне управління української розвідки, йдеться в ТСН.16.45.

Мовиться про поновлення обстрілів по всій лінії фронту впродовж нинішнього тижня. Його перша доба не минула без втрат – один український військовий загинув, 8 - зазнали поранень.

На цю мить найнапруженішою ситуація залишається на Донеччині. У районі Авдіївки по наших позиціях противник вів вогонь зі 120 та 82 міліметрових мінометів. Була спроба штурму і одного з наших опорних пунктів. Атаку відбили.

Із гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї проросійські бойовики також вели вогонь у районах шахти "Бутівка", Луганського, Пісків, Опитного та Зайцевого. Загострюється ситуація і на Маріупольському напрямку. Під прицілом Широкине та Мар'їнка. У районі Новотроїцького помічена ще й важка техніка противника. А на околицях Талаківки, уперше за тривалий час поновилися бойові дії.

Дві халепи на фронті сьогодні – противник і багнюка. До деяких позицій не те, що не пройти, дай Боже доїхати. У цьому місиві довелось не так давно облаштовуватися і українським хлопцям і ворожим підрозділам навпроти. Хоча останні, спорудили лише бойові точки, гріються у хатах захопленого посеред зими Комінтернового. І нині, прикриваючись мешканцями села, ведуть вогонь по українцях.

Тут чітка команда – не відповідати на провокації. Противник мабуть звик до такої реакції і тепер спробував рушити далі. Під прикриттям вже гранатометів.

Особливість АГСів така, що почути як летить, а тим більше – куди неможливо. Українцям зрештою дозволяють стріляти у відповідь.

Нині вилазки ворога фіксують усе частіше. І є підстави, вже у нашої розвідки, вважати, що противник може готуватися до активних наступальних дій. Вкотре виявлено їхню техніку. Цього разу в районі Докучаєвська, від якого до наших оборонних позицій – лічені кілометри. Танки, міномети і гради. Дані передали спостерігачам ОБСЄ. Українські військові звично не втрачають пильності і оптимізму.

Російське командування планує масштабні провокації в зоні АТО – розвідка

Російське командування планує масштабні провокації в зоні АТО – розвідка

Повʼязані теми:

Наступна публікація