Бойовики хочуть подорожче виміняти останнього полоненого "кіборга"

Бойовики хочуть подорожче виміняти останнього полоненого "кіборга"

Бойовики хочуть подорожче виміняти останнього полоненого "кіборга"

Бойовики не відпускають останнього полоненого "кіборга"

Героя вже чекають удома з нагородою за любов до України.

Останнього полоненого "кіборга" ніяк не можуть звільнити. 25-річний львів'янин Тарас Колодій уже більше року бранець бойовиків, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чоловіка мобілізували в серпні 2014 року. Він у складі 80-ї бригади служив у Костянтинівці, а потім захищав Донецький аеропорт. Там потрапив у полон.

Досі росіяни та їхні приспішники на Донбасі бранця не відпустили. Колишній полонений, який сидів із Тарасом в одній камері, має версію, чому.

"Наших мало залишається. І та сторона намагається випросити або своїх важливих людей, або якісь префенеції побивати. Тобто йде торг, звичайний торг. Що менше там людей залишається, то їх буде важче і важче витягнути", - вважає боєць Орест Петришин.

Уповноважена президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко каже, що Тарас – один із перших кандидатів на звільнення. Він знаходиться в так званому "списку 25".

"25 героїв мають бути звільнені на компромісній основі. Україна готова до компромісу, щоб витягнути наших хлопців, але це має бути компроміс, а не шантаж", - заявила вона.

Мама Тараса вірить, що скоро побачить сина вдома. Каже, перше, що покаже йому – нагороду від церкви за жертовність та любов до України.

Нагадаємо, 27 січня, в Мінську відбулося третє в цьому році засідання Тристоронньої контактної групи. Прес-секретар представника України в тристоронньої групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що бойовики знову заблокували питання про обмін полоненими. Геращенко додала, що бойовики запропонували звільнення полонених у форматі 6 на 3, але українська сторона наполягає на звільненні 25 українців.

Кореспондент ТСН Наталка Волосацька

Останнього полоненого кіборга ніяк не можуть звільнити

Останнього полоненого кіборга ніяк не можуть звільнити

Повʼязані теми:

Наступна публікація