Бойовики ігнорують перемир'я та різко збільшили кількість обстрілів. Мапа АТО

Бойовики ігнорують перемир'я та різко збільшили кількість обстрілів. Мапа АТО

Бойовики збільшили кількість обстрілів / Фото: Reuters

Ворог двічі застосував заборонене важке озброєння.

За минулу добу ситуація на Донбасі дещо загострилася, а кількість ворожих обстрілів значно зросла. Двічі ворог застосував важке озброєння. Водночас, на Луганському напрямку бойові дії не велися, проте 2 військових були поранені внаслідок підриву вантажівки на міні поблизу Маріуполя.

Про це на традиційному щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Протягом доби ворог неодноразово обстрілював українські позиції південніше Троїцького та Луганського. Також на цих рубежах відбувся короткий бій сил АТО з невеликою групою диверсантів.

Дещо зросла активність ворога у Горлівській агломерації, зокрема в районі Зайцевого, де відбувся короткотривалий мінометний обстріл, а також Майорська та Новгородського.

Ситуація в зоні АТО станом на 14 січня / Фото: ТСН.ua

Аналогічна обстановка в Донецькому аеропорту. В Опитному також пройшов мінометний обстріл. Дрібні провокації противника зафіксовано на всіх передових позиціях сил АТО.

Маріупольський напрямок

Ворог зі стрілецької зброї порушив режим тиші східніше Красногорівки та Мар'їнки. 

Нагадаємо, що напередодні у Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи, в ході якого сторони домовилися про "повне і беззастережне припинення вогню на Донбасі".  Режим тиші мав початися "негайно".

Повʼязані теми:

Наступна публікація