Бойовики інтенсивно "поливають" околиці Мар'їнки із заборонених мінометів. Мапа АТО

Бойовики інтенсивно "поливають" околиці Мар'їнки із заборонених мінометів. Мапа АТО

Під Мар'їнкою не вщухає мінометний дощ / Фото: Reuters

Українські військові минулої доби не загинули.

Минулої доби внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув і не отримав поранення.

Про це повідомив речник АП із питань АТО Андрій Лисенко.

На Луганському напрямку бойовики стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по селищу Трьохізбенка. Українські військові відкрили вогонь у відповідь з дозволеного озброєння, щоб зберегти життя особового складу і місцевих мешканців. Після цього бойовики припинили провокації.

На Донецькому напрямку терористи були найбільш активними в районі Донецького аеропорту та на околицях Горлівки. Зокрема, біля Авдіївки, Пісок та Опитного бойовики застосували стрілецьку зброю, гранатомети. На захід від Горлівки терористи обстріляли українські позиції поблизу Новгородського з зенітної установки та стрілецької зброї, а біля села Троїцьке  - з гранатометів.

Ще дві збройних провокації відбулися на північних околицях Горлівки біля Майорська. Окрім того, бойовики ще двічі порушили режим припинення вогню поблизу села Луганське, що знаходиться біля Світлодарська, застосувавши протитанкові ракетні комплекси.

Мапа АТО на 16 січня 2016 року / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Минулої доби найгарячіше було на Маріупольському напрямку, де бойовики зосередили вогонь на позиціях сил АТО біля Мар'їнки. Перші обстріли почалися вночі і з невеликими інтервалами продовжувалися протягом дня. Терористи тут  застосували заборонене Мінськими угодами озброєння, зокрема 82- та 120-міліметрові міномети. Також російські найманці здійснили кілька обстрілів із заборонених мінометів по селу Водяне, яке знаходиться у так званій "сірій зоні".

Два польоти ворожих безпілотників були зафіксовані на напрямку Маріуполь-Костянтинівка.

Нагадаємо, що поблизу Мар'їнки ворожий снайпер обстріляв машину ОБСЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація