Бойовики кинули в бій за Дебальцеве всі резерви у даному районі - Тимчук

Бойовики кинули в бій за Дебальцеве всі резерви у даному районі - Тимчук

Свіжа ударна тактична група російсько-терористичних військ перейшла в наступ / Фото: Reuters

У місті точилися вуличні бої.

У районі Дебальцевого тривають запеклі бої. Для взяття даного населеного пункту під свій контроль командування російсько-терористичних військ кинуло в бій всі наявні у нього резерви в даному районі.

Як пише керівник ІС, нардеп Дмитро Тимчук, в Стаханові, де раніше були зосереджені великі формування місцевих бойовиків і російських найманців, а також техніка і озброєння, на ранок залишилося не більше 300 терористів, 2 машини БМ-21 "Град" та 1 мінометна батарея - інші сили і засоби перекинуто під Дебальцеве.

"Така ж ситуація в Горлівці, звідки всі ресурси також перекинуто під Дебальцеве (11 танків і 5 ББМ). З Донецька на Єнакієвого через Ясинувату пройшло "підкріплення" бойовиків - близько 300 осіб, 4 танки, 2 ЗУ-23-2, 3 вантажівки з гаубицями Д-30, 2 БМП-2, 2 БТР-80 і 4 вантажівки", - пише Тимчук.

За його інформацією, дані сили і кошти були зібрані в двох районах Донецька для участі в Дебальцевській операції.

Крім того, з Вергулівки свіжа ударна тактична група російсько-терористичних військ перейшла в наступ.

"Ще одна тактична група противника вдарила по Дебальцевому з північного сходу. Противник ввів у бій всього близько 25 танків, до 35 ББМ за підтримки 3-х артдивізіонів (всього до 40 гармат ствольної артилерії і 12 установок РСЗВ). В результаті противнику вдалося пробитися в місто і зав'язати у східній і центральній її частинах вуличні бої", - пише він.

За його інформацією, противник продовжує здійснювати вогневий контроль дороги Дебальцеве-Артеміськ. Повідомляється, що бойовики зайняли панівну висоту.

Раніше повідомлялося, що у Генштабі запевняють, що відправили підмогу військовим у Дебальцеве.

 
опублікувати Дмитра Тымчука.

Повʼязані теми:

Наступна публікація