Бойовики "ЛНР" починають "приватизувати" порожні квартири - Лисянський

Бойовики "ЛНР" починають "приватизувати" порожні квартири - Лисянський

Фото: Reuters

Вони розробляють механізм легалізації рейдерського захвату житла, пояснив представник уповноваженого ВРУ з прав людини на Донбасі.

"Місцева влада ЛНР" складає списки квартир, що стоять пусткою, щоб заселити туди військових та лікарів.

Про це повідомив представник уповноваженого ВРУ з прав людини на Донбасі Павло Лисянський, передає РБК-Україна .

"У рамках "програми розвитку ЛНР" "місцева влада" збирається передати житло у "власність їхнього комунального господарства". Іншими словами, вони розробляють механізм легалізації рейдерського захоплення житла", - сказав Лисянський.

За його словами, лікарям заборонили виїзд з окупованих територій, в Антрациті, Красному Лучі та Свердловську складають списки квартир, що стоять пусткою.

"Місцеві жителі бачать, що заїжджають російські військові. Лікарям заборонили виїзд на територію України й РФ. За моєю інформацією, квартири нададуть лікарям і військовим. Йдеться про однокімнатні квартири. Я думаю, що за красивими словами про "розквартирування" вони просто захоплюватимуть житло", - повідомив правозахисник.

Нагадаємо, що виїзд лікарям в "ЛНР" заборонили ще 2017 року. Їх не випускають як на територію України, так і в Росію. Це аргументують тим, що медики є військовозобов'язаними. Фактично лікарі виявилися у заручниках у терористів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація