Бойовики "ЛНР" заявили про затримання представників "Азову"

Бойовики "ЛНР" заявили про затримання представників "Азову"

Фото: Архів

У прес-службі полку наразі не володіють інформацією щодо затримання. 

Бойовики "ЛНР" заявили, що затримали представників "радикального неонацистського угруповання, що є підпільним відділенням батальйону "Азов" -  групу фанатів футбольного клубу "Зоря" "Ультрас Чорно-Бiлi".

Про це повідомили на сайті так званого "міністерства держбезпеки ЛНР".

"При проведенні оперативно-розшукових заходів встановлено, що в Луганську була створене радикальне неонацистське угруповання, що є підпільним відділенням батальйону "Азов". Затримані її лідері - Овчаренко Владислав Валерійович, 1996 року народження, Ахмеров Артем Олегович, 1997 р.н. Щодо них порушено кримінальну справу за статтею 335 "КК ЛНР" (Державна зрада у формі шпигунства)", - заявили бойовики.

У так званому "міністерстві" переконують, що лідери "угрупування" були завербовані "співробітником Головного управління розвідки Міністерства Оборони України з позивним "Великий і Злий" та зберігали символіку батальйону "Азов", "Правого сектору", ФК "Зоря" ("Ультрас Чорно-білі").

Бойовики заявляють, що затримані поширювали неонацистську літерату та листівки" із закликами до повалення конституційного ладу "республіки".

"Їхня діяльність фінансувалася українськими спецслужбами і праворадикальними організаціями України", - пишуть у "міністерстві".

Також повідомляється про проведення перевірок "на можливу причетність членів угруповання до коректування артилерійського вогню по Луганську у 2015 році, до масових вбивств на "Майдані" у Києві, в одеському Будинку профспілок, до провокацій і нападів на активістів під час проведення "референдуму "ЛНР".

Як повідомили ТСН.ua у прес-службі "АЗОВУ", наразі вони не володіють інформацією щодо затриманих та їхньої можливої участі у діяльності батальйону.

У прес-службі зауважили, що інформація уперше з'явилася у російських ЗМІ, тож новина може бути вкинута збоку РФ.

Нагадаємо, що ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький хоче встановити новий рівень "особистої диктатури" у "республіці". Про це написав на своїй сторінці у Facebook керівник групи військово-політичних досліджень "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук. "Зокрема, до "народної ради республіки" надійшов на розгляд розроблений за вказівкою Ігоря Плотницького "законопроект про парламентський контроль", яким закріплюється право "депутатів" висловлювати недовіру керівникам "органів виконавчої влади ЛНР", - заявив він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація