Бойовики на Донбасі масово тікають з фронту через скорочення фінансування

Бойовики на Донбасі масово тікають з фронту через скорочення фінансування

Лише у 2-му "армійському корпусі ЛНР" відмовилися подовжувати службу понад 1000 осіб.

Бойовикам на Донбасі значно урізали виплати, найманці говорять про те, що Росія збирається припинити фінансування, і масово тікають із фронту.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат України і координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Після початку виплат зарплат в "ЛДНР" після суттєвої затримки в "силовому блоці" терористів тільки посилилися чутки про рішення керівництва РФ припиняти фінансування окупованих районів Донбасу", - повідомив він.

За даними Тимчука, наразі у структурах так званого "МГБ ЛНР" виплата за жовтень здійснюється на 50%, у підрозділах "МВС ЛНР" - в обсязі 65%.

"Керівництвом "ЛНР" на різних рівнях було анонсовано, що виплата пенсій та допомог бойовикам-"ветеранам" відкладається на невизначений термін", - наголосив він.

Водночас аналогічна ситуація, як розповів Тимчук, і в "ДНР", де на 25% знижені бюджетні витрати на утримання "поліції". Зокрема, в Горлівці "дорожня поліція" раніше щомісяця отримувала 100 тисяч російських рублів для придбання паливно-мастильних матеріалів, тепер ця сума знижена до 75 тис., "що відповідним чином позначилося на здатності підрозділів виконувати свої функції і морально-психологічний стан особового складу".

"Згідно з розпорядженням ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, грошова допомога сім'ям "військовослужбовців ДНР", загиблих до 1 жовтня 2016 року, виплачуватися не буде", - додав нардеп.

До того ж Тимчук зазначив, що найманці масово відмовляються подовжувати "контракти" на продовження служби в підрозділах "2-го АК ЛНР", наразі їхня кількість уже перевищила 1 000 осіб.

"Тільки в "4-й окремій мотострілковій бригаді" (Алчевськ) такий показник становить близько 300 осіб. Основними причинами небажання служити в підрозділах "2-го АК ЛНР" є погіршення рівня матеріально-технічного забезпечення підрозділів, зниження рівня фінансового забезпечення (заробітної плати), а також погіршення морально-психологічного стану особового складу", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше Росія почала зводити загорожу на кордоні з Україною, щоб стримати дезертирів з Донбасу. До кордону також стягнули військові підрозділи ЗС РФ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація