Бойовики на Донбасі погрожують полоненим методами "Ісламської держави" - Геращенко

Бойовики на Донбасі погрожують полоненим методами "Ісламської держави" - Геращенко

Геращенко вимагає від міжнародних організацій звернути увагу на заяви бойовиків про застосування смертної кари до заручників / Фото: Getty Images

Нардеп підготувала офіційне звернення до ОБСЄ і МКЧХ з вимогою негайно дати оцінку заявам маріонеток Кремля.

Представник гуманітарної підгрупи в тристоронній контактній групі, народний депутат Ірина Геращенко вимагає від міжнародних організацій звернути увагу на заяви бойовиків про застосування смертної кари до заручників.

Про це вона написала у Facebook.

"Я на всіх зустрічах відстоюю позицію, що без вирішення - негайного - гуманітарних питань мінських угод, просування далі неможливе, бо гуманітарні питання, як і безпекові, - ключові. Натомість Захід як першочергові піднімає питання політичні. Це та ситуація, коли нам дуже потрібна підтримка моральних авторитетів, всього суспільства, дипкорпусу, неурядового сектору, всіх, хто працює у сфері захисту прав людини - ми маємо тиснути на всіх з вимогою, щоб РФ вплинула на бойовиків і украінські заручники були звільнені", - наголосила Геращенко.

Вона також зазначила: що менше полонених залишається на окупованих територіях, то "підліше бойовики використовують заручників як засіб для шантажу" не лише Украіни, а й всього світу, "бо ж погрожують їх розстріляти".

"І де заяви наших правозахисних організацій? Де звернення до світу? Бойовики погрожують методами ІДІЛ нашим заручникам, а ми мовчимо?!" - запитує Геращенко.

Своєю чергою нардеп підготувала офіційне звернення до ОБСЄ і МКЧХ з вимогою негайно дати оцінку заявам "маріонеток Кремля на окупованому Донбасі щодо долі заручників, якими ОРДО - ОРЛО шантажують Україну".

"Бойовики погрожують всьому світові, що вони будуть застосовувати до заручників методи ІДІЛ - смертну кару, посилаючися при цьому на кримінальний кодекс неіснуючоі краіни , СРСР. Днями в російських ЗМІ вийшли заяви представників бойовиків ( є диктофонні записи цих заяв ), що начебто в так званій ДНР діє " кримінальний кодекс" на базі кодексу колишнього СРСР і що бойовики можуть застосовувати до заручників судилища, 30 років ув'язнення і смертну кару", - заявляє Геращенко.

Вона додала. що передала заяви міністру закордонних справ Павлу Клімкіну з проханням порушити ці питання під час зустрічі в нормандському форматі в Мюнхені.

Дякую за цю позицію. Нам правда зараз дуже потрібна підтримка- правозахисних організацій, журналістів, експертів, всіх, ...

Posted by Iryna Gerashchenko on Tuesday, February 9, 2016

Останнього полоненого кіборга ніяк не можуть звільнити

Останнього полоненого кіборга ніяк не можуть звільнити

Нагадаємо, раніше Геращенко заявляла, що українська сторона готова до компромісу заради звільнення українських полонених. Київ хоче передусім витягти 25 українців (цивільних та військових), "яких давно мордують в полоні, які мають проблеми зі здоров'ям і важкі діагнози".

Наступна публікація