Бойовики на Донбасі пригрозили війною Україні та Заходу

Бойовики на Донбасі пригрозили війною Україні та Заходу

Фото: Getty Images

Представники "республік" заявили, що збройний конфлікт торкнеться і країн Заходу

В "ДНР" та "ЛНР" погрожують Україні повномасштабною війною в разі, якщо Київ дозволить ввести на території "республік" контингент міжнародної поліції. Про це йдеться в спільній заяві представників "ДНР" Дениса Пушиліна та "ЛНР" Владислава Дейнего в Контактній групі, пише "ДАН".

Зокрема, в "ДЛНР" зазначають, що це суперечить мінським угодам і жодним чином не сприятиме безпеці в регіоні під час виборів. Окрім того, в "республіках" заявили, що в разі створення міжнародної поліції, бойові дії торкнуться не лише України, а й країн Заходу.

"Створення збройної міжнародної поліції для забезпечення безпеки виборів, про яку постійно заявляє Порошенко, не передбачено Мінськими угодами, і прямо їм суперечить. Спроби ввести на територію Донецької і Луганської Народних Республік міжнародний збройний контингент не тільки не додадуть стабільності, але, навпаки, призведуть до масштабних бойових зіткнень, обернуться справжньою війною, в яку безпосередньо будуть втягнуті країни Заходу", - йдеться в заяві.

Поміж тим, представники "ДЛНР" звинуватили Порошенка в ухилянні від відповідальності та закликали президента "не відхилятися від мінського Комплексу заходів і чітко йому дотримуватись".

"Мабуть, саме цього домагається Порошенко. Це його улюблена тактика – зробити свій головний біль загальним, перекласти на інших відповідальність за всі проблеми. Він хоче, як кажуть, "загрібати жар чужими руками", - зазначили представники "ДЛНР".

Нагадаємо, що бойовики в районі Зайцевого на Донеччині готують масштабну провокацію – кремлівські куратори передали терористам близько 200 мін крупного калібру.

Ворожі сили накриватимуть вогнем як позиції українських бійців, так і мирних жителів. Все нібито через помсту за вбивство одного із бойовиків.

В результаті вчорашнього обстрілу бойовиками Новозванівки і Станиці Луганської загинув військовослужбовець 59-ї бригади і ще троє отримали поранення. Повідомляється, що о 13:10 понеділка бойовики обстріляли з мінометів позиції українських військових в районі селищ Новозванівка і Калинове.

Повʼязані теми:

Наступна публікація