Бойовики на Донеччині навіть не ховають танки і "Гради"

Бойовики на Донеччині навіть не ховають танки і "Гради"

Фото: Reuters

Українська сторона надала інформацію про дане озброєння представникам СММ ОБСЄ

На Донеччині у районах н.п. Калинівка, Лозове та Маркине зафіксовано наявність озброєння, забороненого мінськими домовленостями - танків, САУ та 122-мм РСЗВ "Град".

Про це 5 березня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України. Українська сторона надала інформацію про дане озброєння представникам СММ ОБСЄ.

За даними розвідки, у зоні проведення АТО протягом доби здійснено 51 обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів, ЗУ-23-2 та 120/82-мм мінометів.

"Два – Богуславське (Сєверодонецький напрямок); 17 – Миронівський, Луганське, Лозове, Зайцеве, Майорськ, Новгородське, Троїцьке (Слов'янський напрямок); 27 – Авдіївка, шахта Бутовка, Опитне, Піски, Красногорівка, Мар'їнка (Донецький напрямок); п'ять – Старогнатівка, Чермалик, Широкине (Маріупольський напрямок)", - зазначили у ГУР.

Як відомо, 3 березня вранці бойовики застосували проти сил АТО реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град". З Під обстріл потрапили Красногорівка і Невельське.

РСЗВ "Град" за мінськими угодами мають бути відведені від лінії розмежування щонайменше на 21 км. Донецьк перебуває майже на цій лінії.

Напередодні у Мінську Тристороння контактна група підписала угоду про повну заборону на навчання із застосуванням усіх видів бойових озброєнь у ніч на 4 березня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація