Бойовики найбільше гатили по Маріупольському напрямку. Ситуація в зоні АТО

Бойовики найбільше гатили по Маріупольському напрямку. Ситуація в зоні АТО

Ситуація в зоні АТО

Терористи двічі застосували заборонену Мінськими угодами важку артилерію по Водяному, 70 снарядів калібру 122 мм було випущено у бік українських укріплень.

У зоні проведення АТО російські бойовики 67 разів застосовували зброю проти українських захисників минулої доби: обстріли тривали до 11 години ранку, о п'ятій годині вечора противник знов порушив режим припинення вогню по всій лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

Найбільше, 32 обстріли, зафіксовано на Маріупольському напрямку: бойовики двічі застосували заборонену Мінськими угодами важку артилерію по Водяному, 70 снарядів калібру 122 мм було випущено у бік українських укріплень. На ділянці фронту Мар'їнка - Широкине супротивник здійснював збройні провокації, ведучи кулеметний, гранатометний та мінометний вогонь. У Новотроїцькому зафіксовано вогонь із зенітних установок. У Старогнатівці, Талаківці та Марїнці було задіяно бронетехніку. Поблизу Широкиного та Талаківки активність проявила снайперська пара.

Водночас на Донецькому напрямку на ділянці фронту в районі Авдіївки російські бойовики неодноразово відкривали мінометний, гранатометний та кулеметний вогонь. А з настанням темної пори доби по позиціях в Опитному ворог застосував важку артилерію. По захисниках Луганського та Невельського били з мінометів 120 та 82 мм калібру, а у Новоселівці Другій вівся гранатометний вогонь.

На Луганському напрямку поблизу Станиці Луганської мінометні та гранатометні обстріли супротивник вів в напрямку гори Князя Ігоря. По позиціях у Новоалександрівці, Новозванівці та Золотому вівся гранатометний вогонь, у Попасній бойовики відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. 

На Маріупольському напрямку двічі виявлено безпілотні літальні апарати, по них було відкрито вогонь.

"На ділянці Талаківка - Водяне відмічене комплексне застосування комплексу повітряної розвідки з засобами вогневого ураження противника, які вели вогонь на придушення цілей сил АТО", - додали у штабі АТО.

"Секретні матеріали" підрахували, скільки коштує для Росії утримання захоплених територій

"Секретні матеріали" підрахували, скільки коштує для Росії утримання захоплених територій

Нагадаємо, раніше начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що бойовики угруповання "ДНР" обстріляли Мар'їнку, унаслідок чого поранення отримали двоє дітей.

Повʼязані теми:

Наступна публікація