Бойовики не випустили спостерігачів ОБСЄ із Станиці Луганської

Бойовики не випустили спостерігачів ОБСЄ із Станиці Луганської

Фото: Getty Images

Терористи також "зачитали" права членів місії щодо їх перебування на Донбасі

В зоні проведення АТО бойовики не випустили спостерігачів ССМ ОБСЄ із Станиці Луганської. Про це пише "Ліга.net" з посиланням на прес-службу організації.

Представники місії планували виїхати їх населеного пункту у напрямку окупованого Луганська, однак терористи доволі агресивно пояснили спостерігачам, що вони не мають права перебувати на окупованій території Донбасу та мають покинути Станицю, користуючись шляхом на південь від мосту в населений пункт.

"Спостерігачі тільки перейшли міст з боку підконтрольних уряду районів, але були змушені повернутися назад", - пояснили в ОБСЄ.

Нагадаємо, вчора, 1 червня, з'явилась інформація про те, що російська сторона дала згоду на розгортання збройної поліцейської місії на Донбасі. "За підсумками переговорів в "нормандському форматі" ми досягли єдності в позиціях і домовленості про те, що ми починаємо роботу у Відні на рівні постпредів держав-учасників "нормандського формату" при ОБСЄ, і в перспективі - з залученням всіх країн ОБСЄ. Адже нам необхідний буде консенсус всіх держав-учасників Організації щодо розгортання місії на Донбасі. На це погодилася і російська сторона", - сказав заступник глави Адміністраціїї президента Костянтин Єлісеєв.

Втім через кілька годин у російському МЗС заявили, що Кремль не давав згоди на розгортання поліцейської місії на Донбасі.

"Для обговорення цих питань є сформовані формати. Передусім, це контактна група, яка збереться в Мінську, а також ОБСЄ, в рамках якої відповідне рішення і повинно бути ухвалене", - сказав заступник голови МЗС РФ Григорій Карасін. додавши, що Росія "такої згоди не давала", додавши, що в цьому випадку "багатослівність київських стратегів лише заважає справі".

Повʼязані теми:

Наступна публікація