Бойовики нещадно поливали вогнем сили АТО із гранатометів, мінометів та зенітної установки

Бойовики нещадно поливали вогнем сили АТО із гранатометів, мінометів та зенітної установки

Фото: Reuters

За минулу добу бойовики 36 разів обстрілювали опорні пункти силовиків.

Проросійські бойовики продовжують порушувати угоди щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомляє штаб АТО у Fаcebook, за минулу добу вони 36 разів обстрілювали опорні пункти сил АТО.

"На Донецькому напрямку під гранатометний та кулеметний вогонь ворога потрапили наші укріплення в Опитному, Пісках, Троїцькому, Авдіївці, Луганському та Первомайському. Близько 18:00 противник відкрив вогонь з 82 та 120-мм мінометів по опорному пункту в Зайцевому. Також з мінометів калібру 120-мм були обстріляні українські позиції в Майорську", - кажутьу штабі.

Крім того, на Луганському напрямку опорний пункт в Трьохізбенці було обстріляно з автоматичного гранатомету, а по позиціях в районі Станиці Луганська противник вів вогонь зі 120-мм міномету. На Маріупольському напрямку бойовики відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по укріпленнях в Красногорівці та Новотроїцькому. А по позиціях Збройних Сил в Широкіному окупанти застосували зенітну установку.

Раніше повідомлялося, що бойовики зменшили інтенсивність обстрілів і зосередилися на Донецькому напрямку.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Трьохсторонній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 28 січня бойовики 71 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових, 27 січня - 40 разів, 26 січня - 66 разів, 25 січня - 44 рази, 24 січня – 29 разів.

Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ. МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.



 

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 31 січня 2016 року:Проросійські бойовики продовжують порушувати...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 30 января 2016 г.

Повʼязані теми:

Наступна публікація