Бойовики несподівано активізувались на Дебальцевському напрямку

Бойовики несподівано активізувались на Дебальцевському напрямку

Бойовики постійно використовують заборонену зброю / Фото: Reuters

Всього протягом минулої доби ворог відкривав вогонь 40 разів.

Цієї доби штаб прозвітував про 40 спроб порушення режиму припинення вогню у зоні АТО з боку бойовиків, йдеться у сюжеті ТСН.16:45.

Вже традиційно гарячим напрямком залишаються населені пункти поблизу Донецького аеропорту це – шахта Бутівка, Опитне, Піски та Авдіївка. Не стихає і напрямок Мар'їнки – там у хлопців постійні проблеми з ворожим снайпером, а вчора до нього додалися обстріли з зенітних установок.

На Луганщині тривалу тишу порушили крупнокаліберні кулемети, це сталося поблизу селища Трьохізбенка. І несподівано активізувався ворог на Дебальцевському напрямку поблизу Світлодарської дуги - майже четверта частина усіх обстрілів сталася саме в цьому секторі. Окрім того там ворог ще й застосував заборонену мінськими домовленостями важку зброю – міномети.

У 30-й бригаді, яка тримає цей напрямок, кажуть, що обстріли на цьому напрямку досить нечасті, оскільки противник вже знає, що наші хлопці можуть відкрити вогонь у відповідь, у них проблем із цим немає. Якщо з'являється реальна загроза, то керівництво дає дозвіл на втихомирення противника.

"Незаконні збройні формування у зоні нашої відповідальності помітно активізувалися, за минулу добу було 8 обстрілів, нехтуючи мінськими домовленостями застосовували міномети калібру 82 мм, працювали БМП, АГС та крупнокаліберні кулемети. Активізацію можна пов'язати з тим, що у них відбулась тиждень тому ротація, і вони таким чином намагаються виявити наші вогневі точки", - повідомив прес-офіцер 30-ї ОМБР Андрій Малошук.

Сьогодні вдень у цей сектор російсько-терористичні війська ще раз відкрили вогонь з мінометів по позиції 30-ї бригади, яка знаходиться в районі Світлодарської дуги. І знову з мінометів, які згідно домовленостей українська сторона відвела від лінії розмежування ще восени.

"Сьогодні стріляли з 80-мм мінометів, їх було три, кожен із них випустив по одній касеті, вогонь було відкрито у нашому напрямку, втрат з нашої сторони немає", - розповів командир взводу 30-ї ОМБР "Дощ".

Хлопці кажуть провокувати ворог полюбляє їх щовечора, як правило це близько 19 години, щойно стемніє, це знову ж таки крупнокаліберні кулемети, БМП. І раніше, кажуть, найчастіше обстрілювали з СПГ, але зараз чомусь перейшли на заборонені мінськими угодами міномети.

Кореспондент ТСН Євгеній Агарков

Бойовики активізувалися на Дебальцевському напрямку

Бойовики активізувалися на Дебальцевському напрямку

Повʼязані теми:

Наступна публікація