Бойовики обстріляли Попасну з окупованого Первомайська - активіст

Бойовики обстріляли Попасну з окупованого Первомайська - активіст

Фото: Reuters

До того ж у захопленому Первомайську терористи ховають нібито відведену зброю.

Бойовики обстріляли житлові квартали Попасної з промбази в окупованому Первомайську.

Про це повідомив ТСН співголова організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

"Вчора, 17 жовтня, бойовики вели обстріл житлових кварталів м. Попасна зі ствольної артилерії 122 мм калібру і самохідних артилерійських установок 152 мм калібру", - зазначив він.

За інформацією місцевих джерел "Правої справи", бойовики обстрілювали житлові квартали міста з території промислової бази "ШПУ з буріння стволів і свердловин" на вулиці Воровського в окупованому Первомайську.

"Наразі територія бази використовується бойовиками "ЛНР" для зберігання ствольної артилерії і ремонту важкої бронетехніки", - додав Снєгирьов, наголосивши, що раніше "Первомайське ШПУ" мало у своєму розпорядженні розгалужену ремонтну та промислову базу - механічний цех, цех із ремонту бурового устаткування, ковальсько-зварювальний цех, електроремонтний цех, транспортний цех, монтажну дільницю, підземну ділянку бурових робіт, а також склади обладнання і матеріалів.

Крім того, за даними джерел, терористи зберігають на території шахтобудівельного управління на вулиці Переїзній важку бронетехніку, яку мали відвести в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.

"Бойовики професійно обстрілюють позиції ЗСУ та житлові квартали міста Попасна, що властиво тільки кадровим військовим", - підсумував Снєгирьов.

Нагадаємо, в ніч проти неділі, 16 жовтня, близько першої години бойовики обстріляли Попасну. Обстріл із артилерії калібром 122 міліметри тривав близько півгодини та завдав численних ушкоджень місту. Терористи великим калібром влучили по лікарні у Попасній, а також постраждали кілька житлових кварталів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація