Бойовики обстріляли Водяне із заборонених Мінськими угодами мінометів. Дайджест АТО

Бойовики обстріляли Водяне із заборонених Мінськими угодами мінометів. Дайджест АТО

Банди російсько-терористичних військ обстріляли українських бійців з великокаліберних кулеметів / Фото: Reuters

Неспокійно було на Маріупольському напрямку.

Від початку доби зафіксовано 8 епізодів порушення противником режиму повної тиші в зоні проведення АТО.

Про це у Facebook повідомляє прес-центр АТО.

Біля тимчасово окупованого Донецька бандити декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів в бік українських позицій в районі Пісків та Опитного. Неподалік Горлівки бойовики, застосовуючи стрілецьку зброю, обстріляли один із опорних пунктів сил АТО біля Новгородського. Луганське, що східніше Світлодарська, потрапило під вогонь противника з великокаліберних кулеметів.


Неспокійно сьогодні було і на Маріупольському напрямку. Зокрема, банди російсько-терористичних військ обстріляли українських бійців з великокаліберних кулеметів на підступах до Гранітног.

Окрім того, близько опівдня загарбники з мінометів та гранатометів обстріляли Водяне, який розташований у так званій "сірій зоні", на відстані близько 8 кілометрів від східної межі міста Маріуполь. Ворог застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм.

Окремо також зазначається, що селище Водяне розташоване у так званій буферній зоні і жодних підрозділів сил АТО там немає.

"Відтак, цей обстріл можна трактувати лише як чергову збройну провокацію російсько-терористичних військ проти українських захисників. Не виключено, що окупанти спробують звинуватити у скоєнні цього злочину саме українські підрозділи, що вже було не один раз. При цьому, бойовики вкотре демонструють, що безпека мирних мешканців не співпадає з їхніми злочинними планами із загарбання України", - додали у прес-центрі АТО.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 годину 11 січня 2016 року:З початку доби зафіксовано 8 епізодів порушен...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Monday, January 11, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація