Бойовики обстрілювали українських захисників із гранатометів в Авдіївці. Дайджест АТО

Бойовики обстрілювали українських захисників із гранатометів в Авдіївці. Дайджест АТО

Бандформування російських найманців здебільшого обстрілювали українські позиції в районі Горлівки та на околицях Донецька / Фото: Reuters

Ворог від початку доби 21 раз порушив режим тиші.

Упродовж дня ситуація в зоні проведення АТО залишалася стабільно-напруженою.

Про це інформує прес-центр АТО у Facebook.

Бандформування російських найманців здебільшого обстрілювали українські позиції в районі Горлівки та на околицях Донецька. З гранатометів різних систем ворог відкривав вогонь по українських воїнах в Авдіївці та на шахті Бутівка.

Опорні пункти українських Збройних Сил в Опитному противник обстріляв з великокаліберних кулеметів та зенітної установки.

Неспокійно було і в районі Пісків, де противник обстрілював українських воїнів зі стрілецької зброї.


Неподалік тимчасово окупованої Горлівки проросійські бойовики застосували гранатомети та великокаліберні кулемети по українських укріпленнях в Троїцькому, Зайцевому, Новгородському та Майорську.


Від початку доби члени проросійських терористичних банд 21 раз порушували режим тиші.

Ситуація в зоні проведення АТО продовжує загострюватися, не зважаючи на пропозиції представника Росії в Тристоронній контактній групі на переговорах в Мінську Бориса Гризлова про повне припинення вогню. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях військових. Так, 31 січня бойовики 53 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових, 30 січня - 12 разів, 29 січня - 36 разів. Вони застосовують 82-мм та 120-мм міномети, танки, гранатомети, зенітні установки та озброєння БМП. Особливо зухвалим актом став навмисний обстріл 16 січня автомобіля Спеціальної Моніторингової Місії (СММ) ОБСЄ.

МЗС України у своїй заяві поклало всю відповідальність за ситуацію на Донбасі на Росії, яка ретельно керує діями бойовиків.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18:00 годину01 лютого 2016 року:Впродовж дня ситуація в зоні проведення АТО ...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Monday, February 1, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація