Бойовики під Донецьком підірвали російського командира – розвідка

Бойовики під Донецьком підірвали російського командира – розвідка

Фото: Reuters

Командування Бушуєва призвело до втрат бойовиків. 

На Донбасі на мінній пастці підірвалося авто полковника ЗС РФ Олександра Бушуєва, він був ліквідований. Про це повідомляє прес-служба головного управління розвідки Міноборони.

За даними силовиків, авто із російським командиром та його охоронцями підірвали на міні. Напередодні над командиром погрожували вчинити розправу.  

"Підтверджено знищення командира 7 ОМСБР  полковника ЗС РФ Бушуєва Олександра Миколайовича у районі населеного пункту Харцизьк у результаті спрацювання осколкової міни направленої дії великої потужності під час його пересування з власною охороною до міста Донецьк. Зазначеній події передували погрози з боку командирів окремих підрозділів 7 ОМСБР вчинити справедливий суд над недолугим командиром", - йдеться у повідомленні.

Бушуєв дав ворожим силам хибну доповідь про широкомасштабний наступ сил АТО і через його помилкові дії бойовики зазнали значних втрат.

"Бушуєв надав 29 червня цього року хибну доповідь про широкомасштабний наступ сил АТО новому командувачу 2 АК, який, без належної перевірки, передав її командувачу Центром територіальних військ (Новочеркаськ) Південного ВО та запросив санкцію на вогонь артилерії корпусу по передових позиціях 7 ОМСБР. Для впорядкування чергового конфлікту у 7 омсбр, командування 2 АК тимчасово відсторонило командира бригади від виконання обов'язків та направило його у відрядження до Донецька", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок мінної пастки командир був знищений, а його охоронці - кадрові військовослужбовці сил спеціального призначення ЗС РФ -  отримали важкі поранення. Розвідники попередили, що наразі російське окупаційне командування готує інформаційну кампанію щодо спростування факту та причин смерті цього кадрового російського офіцера під Донецьком.

Окрім цього, внаслідок необережного поводження із зброєю під час обстрілів сил АТО стався розрив міномету, у результаті чого загинув один та важко поранено двоє бойовиків. 

Також були встановлені персональні дані поранених: Берестов Володимир (25.05.1978 року народження) та Остапенко Денис Володимирович (11.10.1990 року народження).  

Нещодавно бригада російського полковника понесла сильні втрати під Дебальцевим. Колишні ватажки бойовиків Ігор Безлер та Ігор Стрєлков повідомляли, що "7-а бригада" в одному з боїв втратила шість чоловік вбитими. Окрім того, за їхніми словами, українські військові змогли взяти під свій контроль дві висоти, які раніше займали терористи з бригади Бушуєва.

Повʼязані теми:

Наступна публікація