Бойовики підпалили ліс біля позицій ЗСУ під Донецьком

Бойовики підпалили ліс біля позицій ЗСУ під Донецьком

Фото: УНІАН

Військові не лише ховаються від мін, куль і снарядів, а ще й змушені гасити полум'я лісової пожежі.

Бойовики на Донбасі готуються до наступальних боїв. Ворог активно нагромаджує зброю та солдатів на передньому краї, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Ті не сидять склавши руки. Після потужних нічних обстрілів по всій лінії розмежування бойовики не припиняють гатити і посеред білого дня. Цього разу в Зайцевому цілили по одній з українських позицій та схибили. Але наробили шкоди лісу. У 40-градусну спеку од розриву снарядів загорілася суха трава.

Скільки випалили забороненого 152-го калібру – порахувати складно. Вогонь швидко замітає сліди, а пожежники сюди доїжджати бояться, тож рятувати ситуацію вояки поспішають самотужки. Без жодного спецзасобу – просто лопатами, а далі бойовими машинами наривають колії з піску. "Отакі в нас справи. Форма не горить, це гарна. Це я за свої кошти купив", - каже командир 6-ї роти 53 батальйону з позивним "Учитель".

На фронті ворог готується до потужного наступу

На фронті ворог готується до потужного наступу

Військові показують вирви від крупнокаліберних снарядів. Ними бойовики гатили по житлових бліндажах. За останні кілька днів у наметовому містечку перебили світло і воду. Посікли навіть випрану білизну та нові каструлі. Влучанням розтрощили пам'ятне авто від уже загиблого замполіта. "Це ж наш військовослужбовець також, наша сім'я! Ну, нічого, ми ще поставим його на ноги своїми силами", - кажуть бійці про автомобіль.

Поливають українські позиції не просто рясно, а й влучно. Військові кажуть – це тому, що кілька тижнів по них стріляли російські війська. "Прапор, який вони вивісили, було написано: петербурзький загін спецпризначення. А зараз, скоріше за все, вже місцеві, тому що бояться в контакт вступати", - пояснив комбат, полковник Василь Думанський.

Днями у Мар'їнці внаслідок обстрілів загинув військовий, ще троє поранені. Є постраждалі й серед цивільних. Одній із родин снарядом рознесло хату. Іншій влучив у погріб, де люди зазвичай переховувалися від обстрілів.

Кореспондент ТСН Ганна Бока

Повʼязані теми:

Наступна публікація