Бойовики підтягнули танки і "Гради" до передової АТО

Бойовики підтягнули танки і "Гради" до передової АТО

Перемир'я в зоні АТО досі немає

Ворог демонструє готовність повернутися до активних бойових дій.

Цілковите і незаперечне припинення вогню, вкотре обіцяне перемовниками в Мінську, зірвалося за лічені години. Проросійські бойовики проігнорували ініціативу уповноваженого представника РФ Бориса Гризлова щодо режиму повної тиші з опівночі 14 січня, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Протягом дня штаб АТО зафіксував зростання кількості обстрілів. За добу їх нарахували понад 70. Ворог застосував весь наявний арсенал стрілецької зброї, а також гранатомети і міномети.

"Стріляють прицільно по наших позиціях. Не просто налякати, а прицільно", - розповів один із воїнів АТО. Відповідати бойовикам командування забороняє. Згоду на вогонь по ворогу офіцери дають лише в поодиноких випадках.

Розвідка фіксує, що противник стягує на передову додаткову живу силу та техніку – танки, БТРи і "Гради".

Як уже повідомлялося, на Донбасі загострюється ситуація, але українці дають відсіч. Бандити продовжують інтенсивно обстрілювати позиції ЗС України здебільшого на Донецькому та Артемівському напрямках. Так, під вогонь противника далі потрапили українські опорні пункти в районі Пісків, Опитного, Авдіївки, Новгородського, Зайцевого та Луганського.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська на Донбасі підвищують боєздатність та підтримують готовність до негайного задіяння.

Додамо, що напередодні у Мінську відбулося перше цього року засідання Тристоронньої контактної групи, в ході якого сторони домовилися про "повне і беззастережне припинення вогню на Донбасі".  Режим тиші мав початися "негайно". 

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повне і беззаперечне припинення вогню бойовики проігнорували

Повне і беззаперечне припинення вогню бойовики проігнорували

Повʼязані теми:

Наступна публікація