Бойовики прицільно обстріляли з гранатометів українські позиції під Мар'їнкою. Мапа АТО

Бойовики прицільно обстріляли з гранатометів українські позиції під Мар'їнкою. Мапа АТО

Бойовики прицільно стріляли біля Мар’їнки / Фото: Reuters

Двоє українських бійців отримали поранення.

Минулої доби, в перший день 2016 року, внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, двоє отримали поранення.

Про це повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

Він уточнив, що мова йде про відсутність минулої доби загиблих внаслідок бойових дій. Лисенко підтвердив інформацію про те, що 1 січня загинув один боєць "Айдара".

"Дійсно, їх боєць загинув, але загинув не під час бою", - наголосив речник, не уточнивши обставин інциденту. За його словами, правоохоронці проводять розслідування у зв'язку із загибеллю бійця.

Лисенко також повідомив, що на Луганському напрямку бойовики продовжують дотримуватися режиму припинення вогню. Однак Державна прикордонна служба повідомляє про політ ворожого безпілотника на висоті близько тисячі метрів.

На Донецькому напрямку в перший день 2016 року бойовики влаштували збройні провокації в районі Донецького аеропорту, зокрема біля Авдіївки, Опитного та Пісок, і на західних та північних околицях Горлівки, застосувавши стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети, а біля Зайцевого двічі вистрілили з 82-міліметрового міномета. Також терористи двічі порушили перемир'я біля селища Луганське, що неподалік Світлодарська.

Мапа АТО на 2 січня 2016 року / Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

На Маріупольському напрямку бойовики двічі прицільно обстріляли зі стрілецької зброї та гранатометів позиції сил АТО біля Мар'їнки. Ще дві ворожі провокації зафіксовані на мосту по дорозі Сартана-Талаківка, і біля Широкиного.

Як повідомлялося раніше, 1 січня Україна зазнала першу втрату в 2016 році в зоні АТО. Боєць 24-го батальйону "Айдар" Назар Галюк загинув біля Горлівки на Донеччині – куля снайпера пройшла крізь серце. 31 грудня лідери "нормандської четвірки" в результаті перемовин домовилися про повне припинення вогню

Повʼязані теми:

Наступна публікація