Бойовики продовжують гатити по Авдіївці після потужного нічного обстрілу

Бойовики продовжують гатити по Авдіївці після потужного нічного обстрілу

Фото: Reuters

Впродовж доби терористи 18 разів порушили перемир'я. 

У неділю, 22 травня, російсько-сепаратистські війська 18 разів обстрілювали позиції українських військових, повідомляє прес-центр штабу АТО.

На Донецькому напрямку бойовики продовжують обстрілювати Авдіївку. Впродовж дня вони декілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів. Поблизу Невельського та Красногорівки терористи били з мінометів калібрів 82 мм та 120 мм, а також з озброєння БМП.

На Маріупольському напрямку бойовики з великокаліберних кулеметів обстрілювали опорні пункти сил АТО у Широкиному, а по українських воїнах у Тарамчуку вів вогонь ворожий снайпер.

На Луганщині неподалік Новозванівки позиції військових також обстрілював снайпер бойовиків. На тому ж напрямку терористи з гранатометів обстріляли опорні пункти українських підрозділів неподалік Сокольників та Жовтого.

На приморському напрямку зафіксовано прольот розвідувального БПЛА противника, який прямував з території РФ.

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою

Ситуація в зоні АТО залишається напруженою

Нагадаємо, минулої ночі терористи випустили 70 артснарядів калібром 122 міліметри по Авдіївці. Бойовики також стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Декілька снарядів влучили в будинки мирних мешканців. Будинки горіли, житловий сектор зазнав значних руйнувань. Одна жінка отримала поранення, а її помешкання вигоріло вщент.

Втрати понесли також українські військові: один боєць загинув, ще один – отримав поранення.

Через щільність обстрілів довелося евакуювати також представників Спільного центру з контролю та координації, включно з представниками російської сторонни, а також спостерігачів ОБСЄ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація