Бойовики провокативно обстрілюють бійців із гранатометів і стрілецької зброї. Дайджест АТО

Бойовики провокативно обстрілюють бійців із гранатометів і стрілецької зброї. Дайджест АТО

Фото: Reuters

Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Станом на 18.00 по всій лінії зіткнення з опівночі зафіксовано 12 випадків порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ.

Про це у Facebook інформує прес-центр штабу АТО.

Зокрема, на Маріупольському напрямку було зафіксовано 6 порушень "режиму тиші". Так, бойовики обстріляли Широкино з 120 мм та 82 мм мінометів. А по Мар'їнці російсько-окупаційні війська застосували гранатомети та стрілецьку зброю.


На Луганському напрямку зафіксовано 5 порушень "режиму тиші". Ворог вів турбуючий вогонь з кулеметів, стрілецької зброї та автоматичного станкового гранатомета по Новоолександрівці. Крім того, по Новоолександрівці вів вогонь снайпер.


На Донецькому напрямку зафіксовано одне порушення "режиму тиші". Провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці з гранатометів та стрілецької зброї.
 Також станом на 18.00 в зоні АТО зафіксовано проліт 4 БПЛА.


Але, незважаючи на провокативні дії бойовиків, Збройні Сили України неухильно дотримуються Мінських угод.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експертно-журналістська група Bellingcat, використовуючи офіційну статистику РФ з відкритих джерел, зуміла довести масштаби присутності російських військ в Україні. Також у доповіді Bellingcat йдеться, що з кількості медалей, які Міноборони роздало з середини 2014 року, можна зробити висновок про те, що на південному сході України в бойових діях брали участь "набагато більше ніж 10 тисяч російських військових". 

Експертно-журналістська група привела підтверджені дані про чотири типи медалей, в тому числі "За бойові заслуги" (стверджувалося, що цю нагороду можна отримати тільки за участь в боях). У Міноборони тезу про те, що медаль "За бойові заслуги" можна отримати тільки за бої, також відкинули. Bellingcat неодноразово відмічала, що кількість нагороджень різко збільшилася після того, як на південному сході України почалися бойові дії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація