Бойовики прямим влучанням розбили український блокпост під Маріуполем

Бойовики прямим влучанням розбили український блокпост під Маріуполем

Фото: УНІАН

Військові шкодують за втраченою польовою кухнею.

Бойовики о 6:00 ранку накрили вогнем блокпост на маріупольському напрямку. Військові найбільше шкодують за розбомблену польову кухню, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мети досягли вісім снарядів. Міни потрощили посуд, нафарширували осколками ковбасу. Військові кажуть, що тепер мають посуд для еспресо – маленького об'єму кави. Однак насолоджуватися нею безтурботно ніколи – крім загрози нових потужних обстрілів, позиціям бійців дошкуляє ворожий снайпер і час від часу кулеметник. "Бажано взагалі не виходити вперед. Ми ж не знаємо, чи він буде на вас дивитися, що ви пресса, чи ні. Тут воно все літає. Ми туди взагалі не виходимо", попереджає військовослужбовець ЗСУ "Михалич".

Під Старогнатівкою ворог викосив мінами лісосмугу. Бійці кажуть, що бойовики добре пристрілялися. Диверсійні групи ледь не щодня намагаються пройти вглиб оборони. Щоправда кожного разу в тому ж самому місці і щоразу — невдало.

Водяне, Широкине, Гнутове, Талаківка — протягом доби ворог обстрілює усю цю лінію оборони, повідомляють у штабі. "Противник до 200 снарядів та мін випустив по позиціях наших військ, при цьому були влучання по мирних", - зауважив прес-офицер Оперативно-тактичного угрупування "Маріуполь" Віталій Кирилов.

У Комінтерновому згоріло дві хати. Бойовики звинувачують українських військових, а у штабі АТО переконують — у відповідь по ворогу не стріляли. Солдати взагалі нарікають, що не можуть давати гідну відповідь із автоматів, коли на озброєнні ворога – міномети.

Тим часом у тилу оборони сапери щотижня збирають кілька десятків мін та снарядів. Здебільшого по дорогах та сільських городах. Раніше все підривали за один раз, але такі вибухи було чути у Маріуполі. Тепер, аби не турбувати місто, снаряди ділять на менші порції. Без підривів неможливо, переконують сапери. Ворог щодня закидує українських військових тоннами мін та снарядів – і далеко не всі вони вибухають.

Як уже повідомлялося, українцям слід бути готовими до загострення ситуації на фронті. За повідомленнями української розвідки, ватажки терористичних "ДНР" і "ЛНР" наказали терміново повернутися із відпусток усім бойовикам і заборонили їм залишати місця дислокації.

Кореспондент ТСН Олександр Загородний

Повʼязані теми:

Наступна публікація