Бойовики раптово активізувалися на кількох ділянках фронту під Маріуполем. Мапа АТО

Бойовики раптово активізувалися на кількох ділянках фронту під Маріуполем. Мапа АТО

Бойовики активізувалися під Маріуполем / Фото: Reuters

Найманці використовують важке озброєння.

Упродовж минулої доби бойовики на Донбасі продовжували порушувати перемир'я на всіх напрямках, крім Луганського. Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії низької інтенсивності по всьому фронту. Так, біля Луганського бойовики двічі обстріляли українські укріплення з БМП. Поблизу Красногорівки противник застосував 100-мм гармату "Рапіра" та міномет, а в Пісках та Опитному працювали ворожі снайпери. Обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів вчора зафіксовано на Світлодарській дузі, поблизу Горлівської агломерації, в районі Донецького аеропорту.

Маріупольський напрямок

Противник активізувався одразу на кількох ділянках фронту. Біля Старогнатівки ворог обстріляв українські позиції з БМП та зенітної установки ЗУ-23-2. Південніше, в районі Лебединського, відбулося 2 мінометних обстріли, а також низка дрібніших провокацій.

Ситуація в зоні АТО станом на 19 січня / Фото: ТСН.ua

У Широкиному ворог також застосував 82-мм міномет та легке озброєння, внаслідок чого відбулася серія перестрілок між українськими військовими та окупантами. 

Раніше стало відомо, що бойовики на Донеччині влучили у контрольоване ними ж Комінтернове. За даними місцевих жителів, є постраждалі. У штабі АТО пояснюють, що бойовики з Саханки цілили по позиціях українських військових і схибили.

Повʼязані теми:

Наступна публікація