Бойовики різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі

Бойовики різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі

Фото: Reuters

Найсладніша ситуація поблизу Мар'їнки та Красногорівки.

Російсько-сепаратистські війська за минулу добу здійснили 47 обстрілів уздовж усієї лінії розмежування на Донбасі, йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО станом на 6 ранку вівторка, 24 травня.

Бойовики найбільш активні у темну пору доби. Звечора найінтенсивніше вони обстрілювали опорні пункти військових в районі Мар'їнки. Терористи застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем, 82-мм міномети, вів там вогонь і ворожий снайпер. На тій же ділянці фронту бойовики гатили з 82-мм та 120-мм мінометів по Красногорівці.

Неспокійно й біля Авдіївки. Там бандити продовжили обстрілювати позиції ЗСУ з мінометів та гранатометів.

На горлівсько-світлодарській дузі бойовики зі стрілецької зброї та гранатометів обстріляли опорні пункти сил АТО неподалік Зайцевого та Луганського.

На Маріупольському напрямку терористи з великокаліберних кулеметів, гранатометів і зенітних установок відкривали вогонь по укріпленнях військових поблизу Широкиного, Березового та Гнутового. А по Лебединському пізно ввечері вдарили з мінометів калібру 120 мм.

На Луганщині бойовики били з гранатометів по українських воїнах, які несуть службу на підступах до Станиці Луганської та Новозванівки.

З початку доби російсько-сепаратистські війська не знизили своєї активності, з опівночі завдавши дев'ять обстрілів по українських військових. З мінометів терористи обстріляли укріплення сил АТО біля Мар'їнки та Красногорівки. На Луганщині бандити вони вели вогонь з великокаліберних кулеметів та озброєння БМП в районі Новозванівки.

Раніше повідомлялося, що за минулу добу у зоні проведення АТО загинуло троє українських бійців. Так, у військового 92-ї бригади влучив снаряд гранатомету. Ще двоє українських військових підірвались на розтяжці на маріупольському напрямку.

Нагадаємо, попередньої доби, 23 травня, противник 31 раз застосовував зброю проти українських воїнів. Зафіксовані випадки використанням ним й важкого артилерійського озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. 

Бойовики під Авдіївкою використовують артилерію великих калібрів

Бойовики під Авдіївкою використовують артилерію великих калібрів

Повʼязані теми:

Наступна публікація