Бойовики роблять із Горлівки фортецю та лякають місцевих новою жахачкою

Бойовики роблять із Горлівки фортецю та лякають місцевих новою жахачкою

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Військові кажуть, що в місто знайшли так звані "кадирівці".

Бойовики посилюють оборонні рубежі довкола Горлівки. Ворог зводить укріплення, бетонує військові конструкції та перекидає до міста додаткові підрозділи та боєприпаси, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Українські військові, що спостерігають за пересуваннями росіян і банд сепаратистів, розповідають також про новий виток інформаційної війни. Оскільки "Правого сектору" і "Нацгвардії" місцеві вже не бояться, тепер по радіо і телебаченню їх лякають іншим словом. "Прийшли контрактники! Чого контрактники? Бо це ж найманці – прийдуть ледве не різати, вбивати. Тепер у них нова жахачка", - каже боєць 53-ї бригади із позивним "Петля". "Вкрай необхідно, щоби телебачення тут було, щоби люди бачили не тільки той бік, але й цей", - твердить його побратим "Хімік".

Терористи укріплюють свої позиції у Горлівці

Терористи укріплюють свої позиції у Горлівці

Село Ленінське на лінії розмежування формально контролюється "ДНР". Але насправді там позицій бойовиків немає – вогонь їм зручніше вести з найближчих териконів. У саме село нерідко залітають важкі снаряди, бо місцеве населення бойовики не шкодують. Військові пояснюють, що на протилежному боці насправді воює дуже мало місцевих. "Товариші кадирівці стоять навпроти нас у цей момент. І їх багато", - каже боєць 53-ї бригади "Бонд". Помічати такого ворога складно, бо в росіян – дорогий і сучасний тактичний одяг. "Форма їх на тепловізорі не світиться – тільки обличчя", - пояснює боєць із позивним "Бум".

Командир "Купол" каже, що ворожий підрозділ завезли нещодавно, бо бійці ще дуже погано орієнтуються у місцевості і навіть на власній території пересуваються вкрай обережно. Однак провокувати українських військових на обстріли вже приловчилися. "Качелі звичайні. Хто перший почав – супротивник змушений захищатися. Я прихильник того, щоби першими починати. Щоби противник підлаштовувався під наші дії", - зізнався він.

Поки ситуація на цій ділянці фронту під повним контролем українських бійців, хлопці укріпляють позиції. Щоправда, ця праця іноді більш важча, ніж військові дії, бо доводиться мати справу з суворою шахтарською землею, де замість ґрунту – каміння. На спорудження навіть невеличкого окопу витрачається кілька днів. А потім сидіти в ньому доводиться серед розпеченого сонцем каміння. Однак військові не нарікають на побут. Кажуть, витримувати всі труднощі війни їм допомагає любов до України та пам'ять про свої родини. Хлопці вірять, що додому повернуться не лише вони, а й окупований Донбас. "Усе це буде України. Все одно вони проситимуться назад. Так буде", - переконані бійці.

Наприкінці липня українські волонтери зняли відео нервову реакцію горлівських бойовиків на звука національного Гімну "Ще не вмерла Україна". Ворог одразу починає стріляти.

Кореспондент ТСН Мар'яна Бухан

Повʼязані теми:

Наступна публікація