Бойовики розміщують "Гради" і танки в районі Донецька - розвідка

Бойовики розміщують "Гради" і танки в районі Донецька - розвідка

Бойовик розміщують "Гради" поблизу Донецька / Фото: Новоросія

Міноборони надало відповідну інформацію представникам місії ОБСЄ.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України надало інформацію представникам місії ОБСЄ про наявність у районах Донецька та Мічуриного заборонених Мінськими домовленостями танків та установок "Град".

Про це інформує прес-служба відомства.

Окрім того, в повідомленні йдеться про 24 обстріли позицій АТО, які здійснили бойовики, зокрема, й із забороненого озброєння.

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною. 7 січня ц.р. здійснено 24 обстріли позицій сил АТО зі стрілецької зброї, гранатометів, 82/120-мм мінометів, БМП-2, танків, з них: 14 – Луганське, Майорськ, Зайцеве, Новгородське (Слов'янський напрямок); дев'ять – Авдіївка, Невельське, Опитне, Піски (Донецький напрямок); один – Лебединське (Маріупольський напрямок)", - зазначають у прес-службі.

У відомстві також відзначають, що бойовики сконцентрували зусилля, зокрема, на перегрупуванні/ротації передових підрозділів на Сєвєродонецькому, Донецькому і Маріупольському напрямках; активізації диверсійно-розвідувальної діяльності; підтриманні угруповання російських окупаційних військ у готовності до негайного задіяння; прихованому розміщенні забороненого Мінськими домовленостями озброєння на Слов'янському та Донецькому напрямках; доукомплектуванні та логістичному забезпеченні окупаційних військ; підвищенні боєздатності з'єднань і частин 1 АК.

Окрім того, українська розвідка повідомила про порушення дисципліни в лавах терористів.

"6 січня ц.р. новопризначений командир одного з підрозділів 1 АК, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, наніс важких тілесних ушкоджень своєму підлеглому. Командуванням частини вживаються заходи для приховування вказаного факту, а військовій комендатурі "запропоновано" не проводити розслідування інциденту", - зазначають у відомстві.

У розвідці також повідомляють про чергові факти загибелі військовослужбовців 1 АК.

"7 січня ц.р. до Донецька доставлені чотири тіла загиблих, які підірвались на вибуховому пристрої у районі Світлодарська", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що українська розвідка повідомила про вербування бойовиками Єнакієвого найманців для війни в Сирії. Терористи ведуть набір на базі місцевого військкомату.

Повʼязані теми:

Наступна публікація